Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Rabarbertærte - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil passe på kalorieindtaget, til gengæld er kagen så fuld af smag, at man kan nøjes med et lille stykke.

Ingredienser til tærtedej:

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æggeblommer (gem hviderne til tærtefylden)
  • 250 g mel 
  • 1 tsk. bagepulver


Ingredienser til tærtefyld:

  • 400 rabarber
  • 6 spsk. sukker
  • Vaniljekorn fra en vaniljestang
  • 2 æggehvider
  • 150 g marcipan
  • 50 g smuttede, hakkede mandler


Tilberedning

  • Hæld mel i en skål, rør bagepulveret ud i melet og smuldr herefter smørret ned i mel/bagepulver. 
  • Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile i en time i køleskab. 
  • Rens rabarberstilke og skær dem i 2 cm stykker. Kog dem med sukker, vanilje fra vaniljestang og ganske lidt vand til kompot. 
  • Si evt. vand fra kompotten og lad kompotten køle af.
  • Pisk æggehvider stive. Riv marcipan på et rivejern og vend marcipanen i hviderne. 
  • Vend forsigtigt den afkølede rabarberkompot i hviderne og tilføj de hakkede mandler.
  • Når tærtedejen har en times tid i køleskabet er den klar til at blive rullet ud til tærtebund.
  • Udrul halvdelen af dejen og fordel den i en smurt tærteform eller springform.
  • Fordel tærtefylden ovenpå.
  • Udrul den anden halvdel af dejen og skær dejen i strimler som lægges på kryds og tværs hen over tærten.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time på midterste ovnribbe. 
  • Server tærten lun.


Tilbehør:

  • Flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^