Tehætte The Organic Company
Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Derrière la Porte - Termoflaske
Betræk til IKEA møbler
Rabarberkompot
Redaktionen

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx kan serveres til andebryst eller grillet kylling.

RABARBERKOMPOT

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarberstilke
  • 2 dl. vand
  • 300 g rørsukker
  • Kornene fra 2 stk. vaniljestang
  • 2 spsk. marizenamel udrørt i vand

Opskrift

  • Rens rabarberne og skær dem i skiver på 1-2 cm.
  • Hæld dem i en gryde med vand, rørsukker og vaniljekorn.
  • Kog op, og lige før frugten smatter ud jævnes kompotten med marizenamel udrørt i vand.
  • Tag gryden af blusset, hæld forsigtigt kompotten i en skål og lad den afkøle. 


SPINATFRIKADELLER

Ingredienser

  • 75g mel
  • 100g finthakket spinat (udenfor sæson kan man bruge frossen spinat drænet for væde)
  • 1 æggehvide
  • ca. 1/2 dl mælk
  • salt og peber og evt. en knivspids muskat. 

Opskrift

  • Rør ingredienserne sammen, pensel ½ tsk olie på en teflonpande og steg spinatdejen som 6 små pandekager i ca. 4 min på hver side ved svag varme.


ANDEBRYST

270g andebryst uden skind steges i på panden med salt og peber i lidt olie til den har ønsket konsistens 15-25 min.



Opskrifter & råvarer
Hvid hvedemel er fuldkornsmel

Mange tror, at fuldkorn kun er de synlige kerner i fx rugbrød, men fuldkorn er mere end det! For fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. Det vigtige er, at alle dele af kornet er brugt – også skaldele og kim. Det er nemlig her, at de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Derfor er...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Klatkager med bær og nødder

Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 4 lækre og mættende grødopskrifter

Julen nærmer sig – en jul og nogle juledage som for mange af os bliver meget anderledes, end vi er vant til. Nedlukninger i store dele af landet gør, at mange igen arbejder hjemmefra. Juledagene er ikke tæt pakket med julefrokoster og arrangementer, og vi kommer ikke til at se lige så mange...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De fine pretzels, eller saltkringler, bliver typisk solgt fra små boder på gaderne i USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa. De er skønne som snacks, og lækre med ost og pølse.
Pretzels skal stå på køl over natten inden de bages.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Syltede rødløg

Syltede rødløg er herligt sur-sødt tilbehør til sandwichen og den hjemmelavede burger eller hotdog. De fine røde løg er også dekorative og dejlige i salater, til osten, til steaks og laks. Det er nemt, at sylte rødløg, og de kan snildt holde et par uger på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Smoothie med havre og ingefær

Skal morgenmaden drikkes, kan det gøres med denne ’havre og ingefær smoothie’. Her en skøn opskrift med banan, der tilføjer lidt sødme til drikken.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Overnight oats

’Overnight oats’ er til dig, der vil røre din grød sammen om aftenen med havregryn, hørfrø, skyr og vaniljepulver og glæde dig til at nyde den om morgenen med en most banan, grofthakkede mandler og blåbær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Morgengrød med frugtmos

En herlig grød til både børn og voksne. God at starte dagen på, og lægger en god bund for en aktiv dag. Kan toppes med lidt hakkede mandler og friske bær - og skal det være ren forkælelse, så kom lidt ekstra sirup på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grød med æble, kanel og mandler

Go classic med denne ’retrogrød’, der smager af barndom, og som vores bedsteforældrene serverede den. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som har toppet den skønne, mættende grød med æble, kanel og hakkede mandler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Interdesign

Interdesign

Nye Bøger
^