Tehætte The Organic Company
Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Te-sæt med infuser og honningpind
Hübsch krus
Rabarberkompot
Redaktionen

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx kan serveres til andebryst eller grillet kylling.

RABARBERKOMPOT

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarberstilke
  • 2 dl. vand
  • 300 g rørsukker
  • Kornene fra 2 stk. vaniljestang
  • 2 spsk. marizenamel udrørt i vand

Opskrift

  • Rens rabarberne og skær dem i skiver på 1-2 cm.
  • Hæld dem i en gryde med vand, rørsukker og vaniljekorn.
  • Kog op, og lige før frugten smatter ud jævnes kompotten med marizenamel udrørt i vand.
  • Tag gryden af blusset, hæld forsigtigt kompotten i en skål og lad den afkøle. 


SPINATFRIKADELLER

Ingredienser

  • 75g mel
  • 100g finthakket spinat (udenfor sæson kan man bruge frossen spinat drænet for væde)
  • 1 æggehvide
  • ca. 1/2 dl mælk
  • salt og peber og evt. en knivspids muskat. 

Opskrift

  • Rør ingredienserne sammen, pensel ½ tsk olie på en teflonpande og steg spinatdejen som 6 små pandekager i ca. 4 min på hver side ved svag varme.


ANDEBRYST

270g andebryst uden skind steges i på panden med salt og peber i lidt olie til den har ønsket konsistens 15-25 min.



Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2021: Få opskriften på rugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 15. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Skål - By Room

Skål - By Room

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Shopping Nyheder
Interdesign

Interdesign

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Nye Bøger
^