Blandt kilder til gode proteiner er æg. Især æggehviden indeholder protein og meget lidt fedt og kulhydrat, og egner sig således rigtig godt til keto-, dukan- og lchf-diæter, skriver diætist, Hanne Juul, der har udgivet bogen 'Diætistens Low Carb' og som til daglig driver Kostklinikken SOVI.
På kostklinikkensovi.dk kan du læse mere om, hvordan din kost ikke kun påvirker din vægt, men også din generelle sundhed og trivsel, give dig et stabilt blodsukker og mindske risikoen for livsstilssygdomme som diabetes-2, forhøjet blodtryk og kolesterol samt PCO/PSCO.
Her bringer vi Hanne Juuls opskrift på de lækreste proteinomeletter, som er nemme at tilberede og serveres lune - evt. med frisk hakket purløg.
Til 1 person
Ingredienser
- 2 spsk. HUSK
- 4 æggehvider (160 g)
- 125 g hytteost (20+)
- 25 g strimlet skinke
- 1 spsk. hakket purløg
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. smør til stegning
- Evt. hakket purløg til pynt
Opskrift
- Rør alle ingredienserne sammen på nær smør og purløg.
- Lad massen trække i 5 minutter. Smelt smørret.
- Fordel massen i 4 mindre omeletter på panden.
- Steg ved svag varme ca. 5 minutter på hver side.
- Servér lune evt. med hakket purløg.
Energiindhold 1283 KJ (307 kcal) pr. person
Protein: 42,8 %
Fedt: 46,3 %