Ogawa Kazumaza
Sommerstel med David Austins roser
Tank top i bambus materiale
Kvinder bør lære at investere
Pizza aubergine
Redaktionen

En skøn og nem pizza med pesto, aubergine og solmodne tomater.

Ingredienser:

  • 3 ½ dl. vand
  • 25 g. gær
  • ½ tsk salt
  • ½ dl. olivenolie
  • 500 g. pizzamel eller hvedemel 

Fyld

  • 4 tsk. tomatpesto
  • 1 aubergine
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 tomater
  • Frisk basilikum
  • Mozzarella 

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, olie og ¾ af melet.
  • Ælt dejen og tilsæt evt. mere mel. Dejen skal æltes til den er smidig, blød og glat.
  • Stil den til hævning et lunt sted en time ved stuetemperatur.
  • Læg dejen på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud til pizzabund eller rul evt. dejen ud til flere mindre pizzabunde.
  • Læg pizzabunden på bageplade med bagepapir.
  • Smør tomatpestoen på pizzabunden.
  • Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, tilføj lidt salt og steg stykkerne gyldne på pande i olie.
  • Fordel auberginer på bunden sammen med skiver af tomat og frisk basilikum.
  • Fordel mozzarellaen over pizzaen.
  • Bag pizzaen ved 225 grader midt i ovnen i ca. 25 min. 
Opskrifter & råvarer
Piel De Sapo

Den store spanske Piel De Sapo melon minder om smagen af honningmelon, men har en lidt kraftigere, dog stadig mild, aroma og en anelse blødere konsistens.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Boganmeldelse: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Interdesign

Interdesign

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Pandemi i USA Viagra