'Flora' øreringe - Studio Loma
Vævede perlearmbånd
Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring
Bering - True Aurora
Opskrift: Sunde, mættende chufa kiks
Redaktionen

Med chufamel, olivenolie og et mix af dine favorit nødder, gryn kerner og/eller frø, kan du hurtigt og nemt bage alletiders lækre og mættende kiks. Perfekt til den lille sult og som sund snack, men også i yoghurten som delikat granola.

Chufamel er fremstillet af små chufa rodknolde, og kan således også nydes af nøddeallergikere. De små chufa ligner nøddekerner ligesom smag og konsistens minder lidt om hasselnødder, kokos og mandel.

NordicChufa ApS importerer økologisk chufa fra Spanien, og både chufa knolde og chufa mel forhandles  hos Irma.

Ingredienser:

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hvide sesamfrø
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 3 1/2 dl chufamel
  • 2 dl koldt vand
  • 1 1/4 dl olivenolie
  • 1 tsk bagepulver
  • 2½ tsk havsalt

Opskrift: 

  • Sæt hørfrøene i blød i vandet i ca. 15 minutter. 
  • Kom samtlige ingredienser i en skål. Rør godt med en håndmikser, til blandingen bliver jævn. Del dernæst dejen i to lige store portioner. 
  • Rul hver portion helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på hver sin bageplade. 
  • Skær dejen i firkanter, og bag chufa kiksene i 10 minutter til et kvarter ved 200 grader. 
  • Hvis stykkerne stadig er lidt bløde i konsistensen, bages de i yderligere fem minutter. 

Du kan også udskifte og erstatte ingredienserne med dine egne favorit nødder, kerner eller frø.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschettas

Super let og lækker anretning, hvor sommerens solmodne tomater rigtig kommer til deres ret. Her får du opskriften på skønne Bruschettas Classico.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Wrap med røget laks og kålsalat

Fyld tortillaen med varmrøget laks og kålsalat, æbler, ristede mandler og friske krydderurter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^