Lanterne fra Canett Furniture
Rattan sofa
Økologisk udendørs maling
Havekrukker

Fra DIY-bogen 'Slikkepinde', skrevet af Charlotte Nørgaard fra SugarPilots, bringer vi grundopskriften på de fineste, lækreste hjemmelavede slikkepinde.

Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde
Redaktionen

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere igen, efter at det har været varmet op”, forklarer Charlotte Nørgaard fra SugarPilots, som har skrevet DIY-bogen 'Slikkepinde', hvor hun deler 30 opskrifter på de fineste, lækreste slikkepinde, du selv kan fremstille hjemme.

Grundopskriften, som vi bringer her, er den opskrift, der bruges til de opskrifter i bogen, der er baseret på druesukker.

”Tag dig tid til at læse opskriften godt igennem”, opfordrer Charlotte Nørgaard. ”Det er lidt ligesom at cykle: Når du har kogt slikkepinden på grundopskriften et par gange, så sidder den på rygraden”.

Fremstilling af slikkepinde går relativt tjept, så udstyret skal være klar inden du går i gang:

 • En høj plastickop med lunkent vand
 • Decilitermål
 • Køkkenvægt
 • Grydehandsker
 • Gryde i stål
 • Bolsjevæv eller bagepapir på bageplade
 • Termometer, der kan gå op til 160 grader
 • Et par skeer i stål
 • Sukker
 • Druesukker
 • Aromaer
 • Pipetter til at dosere smagsaromaer med
 • Konditorfarve
 • Pinde i træ eller papir til slikkepinde. Hav pinde liggende klar ved siden af bagepapiret eller bolsjevævet
 • Cellofanposer eller andre små gennemsigtige poser til at pakke hver slikkepind ind. Poserne skal være godkendt til fødevarer
 • Tape til at fæstne poserne om pindene, så de holder helt tæt

Grundopskrift på slikkepinde med druesukker samt med konditorfarve og aroma

Antal slikkepinde: 20 stk.

Tilberedning: 45 minutter

Til opskriften skal du bruge:

 • 20 pinde
 • 20 små plastposer
 • 250 g sukker
 • 1 dl druesukker
 • 1 dl vand
 • 2 dråber konditorfarve
 • 6 ml aromaer, som du selv vælger

Sådan gør du:

 1. Bland sukker, druesukker og vand sammen i en gryde, og rør rundt, så det bliver en jævn masse uden klumper i. Læg låg på gryden (vigtigt!).
 2. Sæt blusset på medium varme, og varm langsomt massen op, til den koger.
 3. Når massen er kogt op (bruser voldsomt og lægger sig igen), tages låget af, og termometeret lægges i gryden. Temperaturen vil nu være omkring 120°. Sukker massen begynder at blive tyk, og farven på massen en smule gylden.
 4. Er temperaturen ikke 120°, så læg låget på igen, og lad massen blive varmere. Er temperaturen mere end 120°, sker der ikke noget ved det. Er temperaturen over 160°, så brænder sukkermassen på. Du er ikke i tvivl, det kan både ses og lugtes. Kassér sukkermassen, og begynd forfra.
 5. Når temperaturen rammer 145 °, holder du skarpt øje med termometeret.
 6. Når temperaturen rammer 151-152°, slukker du for varmen, og gryden fjernes fra blusset. (Vigtigt: Gryden må ikke bare blive stående, for så bliver massen endnu varmere.)
 7. Termometeret tages op og lægges i plastickoppen med det lunkne vand (Koppen må ikke være af glas, for det kan splintre, når det varme termometer kommer ned i vandet). Du skal bruge det igen lidt senere.
 8. Rør rundt i sukkermassen med en stålske – pas på, massen er brandvarm og bobler. Den skal køles lidt af, så den ikke er så varm, at den stadig bobler. Efter nogle rolige omrøringer med skeen bliver massen gennemsigtig med en rolig og glat overflade. Det kan godt tage et par minutter.
 9. Tilsæt et par dråber farve. Rør forsigtigt rundt i sukkermassen, så farven fordeles jævnt.
 10. Tilsæt forsigtigt aroma. Pas på – sukkermassen er varm, så aromaen kan godt sprøjte op. Rør rundt i sukkermassen, så aromaen fordeles jævnt.
 11. Hvis du ikke bruger forme: Sukkermassen hældes forsigtigt fra gryden ud i små, runde portioner på bagepapiret eller bolsjevævet. Portionerne skal være ca. 3-4 cm i diameter.
 12. Her er det godt at have en til at hjælpe med at lægge pindene i sukkerportionerne, så snart de er afsat på underlaget – sukkermassen bliver hurtigt kold og hård. Læg pindene, således at den øverste cm af pinden er dækket af sukker.
 13. Hvis du bruger forme: Pindene er allerede på plads, så du hælder bare sukkermassen i.
 14. Lad slikkepindene køle af i 15-20 minutter.
 15. Pak slikkepindene ind i poser og luk posen tæt omkring med tape - medmindre de skal spises med det samme.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^