Katrine Tuborgh, som netop har udgivet bogen 'Sund junkfood', deler her sin opskrift.
Køb kylling, som ikke er i lage, og køb gerne økologisk. Den mest økonomiske løsning er at købe flere hele kyllinger og partere dem, så du kan lave nuggets af brystkødet, bruge lår og vinger i andre retter og koge fond af skroget, mens du laver nuggets.
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
- 4-6 stykker kyllingebryst
- 1 æg til panering
- ½ dl reven parmesanost
- 1 dl friskmalet cashewnøddemel eller rasp
- 1 dl fintmalede sesamfrø
- salt
- peber
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1-2 tsk. løgpulver
- fedtstof til panering, f.eks. rapsolie, klaret smør eller kokosolie
Sådan gør du
- Skær kyllingestykkerne ud i 2 × 2 cm.
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken
- Bland parmesanost, cashewnøddemel og malede sesamfrø, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver sammen i en anden dyb tallerken
- Panér kyllingestykker i æg og derefter i nøddeblandingen
- Steg dem på en meget varm pande i rigeligt fedtstof, til de har fået en pæn gylden farve og er gennemstegte