Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Derrière la Porte - Termoflaske
Te-sæt med infuser og honningpind
Betræk til IKEA møbler
Opskrift: Keto boller
Redaktionen

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder sig i løbet af dagen.

Der er ingen mel i de små brød, så du slipper overflødige kulhydrater. Til gengæld er de fulde af kerner, der stimulerer fordøjelsen og ikke mindst er suveræn kilde til både fiber og protein. Selvom brødet primært indeholder flerumættede og umættede fedtstoffer, så er opskriftens mange æg også kilde til en del mættet fedt.

Opskriften er super nem, kan tilberedes på et øjeblik og varieres i det uendelige med nødder, frø og kerner. Hverken kerner, mandler eller frø skal kværnes, men tilføjes hele.


Ingredienser til ca 18 boller

  • 5 æg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 100 g hørfrø
  • 100 g græskarkerner
  • 200 g solsikkekerner
  • 100 g mandler
  • 100 g sesamfrø


Opskrift

  • Pisk de fem æg i en skål sammen med olivenolie og salt.
  • Tilføj alle kerner og frø, og blandt til en jævn masse.
  • Dejen kan synes våd, men hørfrøene suger meget væske.
  • Fordel dejen i muffinforme.
  • Bag bollerne i 20 minutter ved 160 grader i forvarmet ovn.

Bollerne kan holde sig i en uge i køleskabet.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2021: Få opskriften på rugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 15. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fuldkornsbrød har krumme og smag

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skål - By Room

Skål - By Room

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
^