Quilttæppe
Strandtaske Rice
Hængesofa Rivièra Maison
Kjole slå-om effekt og paisley print
Opskrift karamelkage
Redaktionen

Fra Maja Vases nye smukke kagebog 'Majas Kager' får du her opskriften på en helt eventyrlig delikat karamelkage med knasende karamelpopcorn og glitrende glaze, hvorunder der gemmer sig cremet karamelmousse og saftig peanutbund. En eksplosion af sødt og salt!

Opskriften er til 10 personer 

Peanutbund
Ingredienser:

  • 2 æg
  • 80 g saltede peanuts
  • 30 g Dulcey 32 % fra Valrhona
  • 80 g sukker

Opskrift:

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Blend de salte peanuts til mel og smelt chokoladen i en skål over vandbad. 
  • Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål.
  • Vend peanutmel og smeltet chokolade i æggeblommerne. 
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. 
  • Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden 
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden. 
  • Lad den køle af og sæt den i fryseren, mens du laver moussen.

Karamelmousse
Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 350 ml piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1/3 tsk flagesalt

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm 50 ml fløde op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris.
  • Tilsæt salt. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i karamellen.
  • Lad karamellen køle af til håndvarm.
  • Pisk de resterende 300 ml fløde til let skum. 
  • Vend først lidt af skummet i den håndvarme karamel og derefter forsigtigt resten. 
  • Fordel moussen i en elipse-silikoneform (18 cm i diameter) og tryk forsigtigt peanutbunden ned i. 
  • Stil moussekagen i fryseren natten over.

Tips:

  • Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
  • Sørg for, at fløden stadig er ret varm og kun tilsættes lidt ad gangen, når du rører den i karamellen. Ellers vil karamellen begynde at klumpe.

Karamelglaze
Ingredienser:

  • 6 blade husblas
  • 100 ml piskefløde
  • 150 g sukker
  • 150 g glukosesirup

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. 
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris. 
  • Tilsæt glukosesirup.
  • Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme karamel.
  • Hæld glazen i en plastickande og stavblend den. 
  • Dæk overfladen med film og lad glazen køle ned til ca. 30 grader.

Tips:

Før stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler i glazen.

Pynt
Ingredienser:

  • 50 g karamelpopcorn
  • spiseligt bladguld

Sådan gør du:

  • Placer den frosne moussekage på en rist (med et fad under) og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over den. 
  • Lad kagen tø op på et kagefad i køleskabet i min. 3 timer.
  • Pynt med karamelpopcorn og bladguld lige inden servering.
  • Maja skriver, at hun køber sine karamelpopcorn hos ’NoCrap’ .

Eventyrlig smuk og indbydende kagebog fra Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk. 
På sin blog deler hun rundhåndet ud af sine super kreative idéer og opskrifter, ligesom hun tidligere har udgivet bøgerne 'Lykken er chokolade' og 'Lykken er is' i samarbejde med Anne au Chocolat, og senest har udgivet dessertbogen 'Majas desserter'.

Nu er hun klar med den eventyrlige smukke og indbydende kagebog 'Majas kager'. En enestående samling opskrifter på mere end 70 delikate kager, nye, inspirerende opskrifter, hvoraf mange er friske fortolkninger af klassikere som cheesecakes, frugttærter, makroner og muffins.
Her er kager til enhver lejlighed, enkle delikate kager med få ingredienser, der kan være klar på en time, men også opskrifter til dem, der har mod på en udfordring og vil lave kager, der får gæsterne til at måbe. Med 'Majas kager' bliver du grundigt guidet igennem opskrifterne og får gode, uddybende tips og tricks med undervejs. 

Titel: Majas Kager
Forfatter: Maja Vase
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fuldkorn

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Interdesign

Interdesign

Nye Bøger
^