Sommer pasteller
Zinkbaljer
Quilttæppe
Strandtaske Rice
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt
Redaktionen

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

"Hvert år længes jeg efter de nye kartofler og årets første spæde grøntsager. Salaten her er en fejring af juni med alt, hvad den måned kommer med! I mødet mellem citron og kapers går alt op i en højere enhed", skriver Camilla.


45 min / 4-6 portioner
 
Grøntsager

 • 1 kg nye kartofler
 • 12 klaser hyldeblomster
 • Et bundt forårsløg
 • Et bundt radiser
 • 500 g bælgærter
 • 1 dl kapersbær, grofthakkede

Dressing

 • 2 tsk dijonsennep
 • Skal og saft fra en lille citron
 • 1 dl olivenolie
 • Toppene fra forårsløgene, finthakket
 • 1-2 tsk salt
 • Godt med peber

Opskrift

 • Rens kartoflerne (behold skrællen på), og læg i en gryde. Dæk med koldt vand, godt med salt og 8-10 klaser hyldeblomst (resten gemmes til senere). Kog op og lad simre 5 min for små kartofler eller 10 min for mellemstore. Sluk for varmen, og lad stå i kogevandet 15-20 min, til kartoflerne er møre. Sigt vandet fra.
 • Skær det øverste grønne af forårsløgene helt fint, og gem til dressingen. Skær resten af forårsløgene i grove stykker, og steg på en meget varm pande i olie med et drys salt, til de får godt med farve. Du kan også grille dem.
 • Radiserne skæres i både. Du kan evt. stege eller grille halvdelen af dem hårdt, så de får farve, men stadig beholder deres sprødhed. Det gør dem mere søde, og giver et interessant samspil med de rå radiser.
 • Pil ærterne, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad stå 3-5 minutter. Hæld vandet fra.
 • Bland dressingen, og smag til. Den skal være rimelig salt og syrlig.
 • Skær kapers groft ud. Pluk blomsterne af de resterende klaser hyldeblomst. Gem en håndfuld til pynt.

Skær de lune kartofler ud i grove stykker, og bland alt i en stor skål. Pynt til sidst med den gemte håndfuld hyldeblomster. Salaten kan både serveres lun og afkølet.

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pandekager med hjemmelavet vaniljeis og friske brombær

Brombær er i sæson og en helt enestående mundfuld sammen med lun pandekage og iskold, hjemmelavet vaniljeis.

Læs mere
Sommer
Madvarer i varmen

Når temperaturen uden for stiger, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvordan man behandler sine madvarer. Reglerne for hvordan du forbygger sygdomsfremkaldende bakterier, som salmonella, campylobacter eller andre bakterier, er enkle:

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Nem vaniljeis

Nem opskrift på den lækreste hjemmelavet vaniljeis til fx pandekager, friske eller syltede bær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift på en helt eventyrlig sommerdessert med grillede...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Pandemi i USA Viagra