Ferm Living Loungestol Desert
Konsolborde hos AmazingLiving
Instruktørstol By LaForma
Adezz - Bålfad og havepejs
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt
Redaktionen

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

"Hvert år længes jeg efter de nye kartofler og årets første spæde grøntsager. Salaten her er en fejring af juni med alt, hvad den måned kommer med! I mødet mellem citron og kapers går alt op i en højere enhed", skriver Camilla.


45 min / 4-6 portioner
 
Grøntsager

 • 1 kg nye kartofler
 • 12 klaser hyldeblomster
 • Et bundt forårsløg
 • Et bundt radiser
 • 500 g bælgærter
 • 1 dl kapersbær, grofthakkede

Dressing

 • 2 tsk dijonsennep
 • Skal og saft fra en lille citron
 • 1 dl olivenolie
 • Toppene fra forårsløgene, finthakket
 • 1-2 tsk salt
 • Godt med peber

Opskrift

 • Rens kartoflerne (behold skrællen på), og læg i en gryde. Dæk med koldt vand, godt med salt og 8-10 klaser hyldeblomst (resten gemmes til senere). Kog op og lad simre 5 min for små kartofler eller 10 min for mellemstore. Sluk for varmen, og lad stå i kogevandet 15-20 min, til kartoflerne er møre. Sigt vandet fra.
 • Skær det øverste grønne af forårsløgene helt fint, og gem til dressingen. Skær resten af forårsløgene i grove stykker, og steg på en meget varm pande i olie med et drys salt, til de får godt med farve. Du kan også grille dem.
 • Radiserne skæres i både. Du kan evt. stege eller grille halvdelen af dem hårdt, så de får farve, men stadig beholder deres sprødhed. Det gør dem mere søde, og giver et interessant samspil med de rå radiser.
 • Pil ærterne, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad stå 3-5 minutter. Hæld vandet fra.
 • Bland dressingen, og smag til. Den skal være rimelig salt og syrlig.
 • Skær kapers groft ud. Pluk blomsterne af de resterende klaser hyldeblomst. Gem en håndfuld til pynt.

Skær de lune kartofler ud i grove stykker, og bland alt i en stor skål. Pynt til sidst med den gemte håndfuld hyldeblomster. Salaten kan både serveres lun og afkølet.

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk iste

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag, end is te. Mange af de iste man kan købe i supermarkedet, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Skål - By Room

Skål - By Room

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^