500 e-bøger for børn
Georg Jensen topstjerne
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage
Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade
Redaktionen

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift på en helt eventyrlig sommerdessert med grillede ferskner krydret med rosmarin, karamelliseret hvid chokolade og mascarponecreme.

"Når grillen er tændt på en sommerdag, er dette den perfekte dessert. Du kan forberede chokoladen og mascarponecremen i forvejen, og så er det bare et spørgsmål om at grille lidt ferskner, før desserten er på bordet. Karamelliseret hvid chokolade er milevidt fra det kvalmende søde udgangspunkt og kan imponere de fleste!" skriver Camilla Skov.

Tilberedning: 45 min
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

 • Karamelliseret hvid chokolade
  125 g hvid chokolade
  0,25 tsk salt
 • Mascarponecreme
  250 g mascarpone
  200 g creme fraiche 18 eller 38 %
  0,5 tsk vaniljepulver
  1-2 tsk flormelis
  2-3 tsk citronsaft
  1 lille nip salt
 • Ferskner
  8 donutferskner
  1-2 spsk olivenolie
  0,5 dl sukker
  Et par kviste rosmarin

Eventuel erstatning:

 • Donutferskner: Almindelige ferskner/nektariner eller ananas.
 • Rosmarin: Timian

Opskrift

 • Sæt ovnen på 175 grader.
 • Hak den hvide chokolade groft og fordel den i et jævnt, samlet lag på en bageplade med bagepapir. Sæt i ovnen i 5 minutter. Når chokoladen er smeltet og begynder at blive gyldenbrun i kanterne, tages pladen ud, og chokoladen blandes. Sæt i ovnen igen i 2-3 minutters tid. Tag ud og rør rundt.
 • Dette gentages, til chokoladen er jævnt gyldenbrun. Tag ud og tilsæt salt. Bland godt. Lad køle lidt ned og læg så bagepapiret med chokoladen i fryseren i 10-15 minutter. Hak derefter chokoladen i små stykker (som en crumble).
 • Bland alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål. Det kan være nemmest med en gaffel. Sørg for at si flormelisen. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den bliver for tyk. Smag til.
 • Skær ferskenerne over i halve eller kvarte og fjern stenene.
 • Læg dem i en skål og fordel olivenolie jævnt.
 • Hæld sukker og finthakket rosmarin i en skål. Gnid godt sammen med fingrene. Dyp den skårne side på ferskenen i sukkeret og læg på grillen, en grillpande eller en almindelig stegepande. Grill ved høj varme, til den har fået fin farve på begge sider.

Server med mascarponecreme og den hvide chokolade.

 

 

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2022: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 21. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød.

Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dip og dyppelse med hvidløg

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Skål - By Room

Skål - By Room

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^