Udsalg Crocca.dk
'Flora' øreringe - Studio Loma
Multifarvede zirkoner - Sif Jakobs
Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring
Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade
Redaktionen

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift på en helt eventyrlig sommerdessert med grillede ferskner krydret med rosmarin, karamelliseret hvid chokolade og mascarponecreme.

"Når grillen er tændt på en sommerdag, er dette den perfekte dessert. Du kan forberede chokoladen og mascarponecremen i forvejen, og så er det bare et spørgsmål om at grille lidt ferskner, før desserten er på bordet. Karamelliseret hvid chokolade er milevidt fra det kvalmende søde udgangspunkt og kan imponere de fleste!" skriver Camilla Skov.

Tilberedning: 45 min
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

 • Karamelliseret hvid chokolade
  125 g hvid chokolade
  0,25 tsk salt
 • Mascarponecreme
  250 g mascarpone
  200 g creme fraiche 18 eller 38 %
  0,5 tsk vaniljepulver
  1-2 tsk flormelis
  2-3 tsk citronsaft
  1 lille nip salt
 • Ferskner
  8 donutferskner
  1-2 spsk olivenolie
  0,5 dl sukker
  Et par kviste rosmarin

Eventuel erstatning:

 • Donutferskner: Almindelige ferskner/nektariner eller ananas.
 • Rosmarin: Timian

Opskrift

 • Sæt ovnen på 175 grader.
 • Hak den hvide chokolade groft og fordel den i et jævnt, samlet lag på en bageplade med bagepapir. Sæt i ovnen i 5 minutter. Når chokoladen er smeltet og begynder at blive gyldenbrun i kanterne, tages pladen ud, og chokoladen blandes. Sæt i ovnen igen i 2-3 minutters tid. Tag ud og rør rundt.
 • Dette gentages, til chokoladen er jævnt gyldenbrun. Tag ud og tilsæt salt. Bland godt. Lad køle lidt ned og læg så bagepapiret med chokoladen i fryseren i 10-15 minutter. Hak derefter chokoladen i små stykker (som en crumble).
 • Bland alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål. Det kan være nemmest med en gaffel. Sørg for at si flormelisen. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den bliver for tyk. Smag til.
 • Skær ferskenerne over i halve eller kvarte og fjern stenene.
 • Læg dem i en skål og fordel olivenolie jævnt.
 • Hæld sukker og finthakket rosmarin i en skål. Gnid godt sammen med fingrene. Dyp den skårne side på ferskenen i sukkeret og læg på grillen, en grillpande eller en almindelig stegepande. Grill ved høj varme, til den har fået fin farve på begge sider.

Server med mascarponecreme og den hvide chokolade.

 

 

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschettas

Super let og lækker anretning, hvor sommerens solmodne tomater rigtig kommer til deres ret. Her får du opskriften på skønne Bruschettas Classico.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Wrap med røget laks og kålsalat

Fyld tortillaen med varmrøget laks og kålsalat, æbler, ristede mandler og friske krydderurter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^