Oksekødsfarserede tomater

Oksekødsfarserede tomater

Oksekødsfarserede tomater 

Oksekødsfarserede tomater med krydrede courgetter på salatbund - 4875 kJ/ 1160 kcal.

opskrift fra Kostkompagniet

Oksekødsfarserede tomater

  • 270g magert oksefars (anden mager fars kan også bruges)

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk frisk finthakket timian

  • 2 meget fintrevne gulerødder

  • salt og peber fra kværn

  • 4-6 tomater


  • Rør farsen sammen. Skær en tynd skive af tomaten i den ene ende (så de kan stå uden at vælte) og en lidt tykkere i den anden ende, så kernerne kan tages ud. Fyld oksefarsen i. Bag dem i ovnen på bagepapir ved 200C i ca. 25 min

    Krydrede courgetter på salatbund
  • 1 spsk olie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 spsk meget finthakket frisk timian

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk. stødt koriander

  • 2 courgetter

  • salat i passende mængde og stykker, skyllet og afdryppet


  • Skær courgetterne i kvarter. Bland de øvrige ingredienser og vend courgetterne grundigt rundt i marinaden og over på en ovnfast fad foret med bagepapir og med skrællen nedad. Bages i ovnen ved 200C i ca. ½ time eller til de er møre og gyldne. Anret salaten på et fad og læg de bagte courgetter på – glem endelig ikke væden fra courgetterne, som dryppes ud over salaten.
    Det gælder om at få al saft og kraft med!

    Kartofler
    Hertil 5 kartofler på str. med æg kogt eller ridset diagonalt og bagt i ovnen i ca. 40 min. Pensel dem evt. med væden fra de oksekødsfarserede tomater og drys med salt og peber.




    Opskrifter & råvarer
    Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

    Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

    "Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Squashspagetti med vegetar bolognese 

    Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

    Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

    Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

    Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

    Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

    Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Populære rødder: Pastinak og persillerod 

    Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Indisk butterchicken 

    Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Sæson for rodfrugter 

    Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Ristede kastanjer & kastanjefestival 

    Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

    Læs mere
    Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Nye Bøger
    ^