Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels
Oksekødsfarserede tomater

Oksekødsfarserede tomater med krydrede courgetter på salatbund - 4875 kJ/ 1160 kcal.

opskrift fra Kostkompagniet

Oksekødsfarserede tomater

  • 270g magert oksefars (anden mager fars kan også bruges)

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk frisk finthakket timian

  • 2 meget fintrevne gulerødder

  • salt og peber fra kværn

  • 4-6 tomater


  • Rør farsen sammen. Skær en tynd skive af tomaten i den ene ende (så de kan stå uden at vælte) og en lidt tykkere i den anden ende, så kernerne kan tages ud. Fyld oksefarsen i. Bag dem i ovnen på bagepapir ved 200C i ca. 25 min

    Krydrede courgetter på salatbund

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 spsk meget finthakket frisk timian

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk. stødt koriander

  • 2 courgetter

  • salat i passende mængde og stykker, skyllet og afdryppet


  • Skær courgetterne i kvarter. Bland de øvrige ingredienser og vend courgetterne grundigt rundt i marinaden og over på en ovnfast fad foret med bagepapir og med skrællen nedad. Bages i ovnen ved 200C i ca. ½ time eller til de er møre og gyldne. Anret salaten på et fad og læg de bagte courgetter på – glem endelig ikke væden fra courgetterne, som dryppes ud over salaten.
    Det gælder om at få al saft og kraft med!

    Kartofler
    Hertil 5 kartofler på str. med æg kogt eller ridset diagonalt og bagt i ovnen i ca. 40 min. Pensel dem evt. med væden fra de oksekødsfarserede tomater og drys med salt og peber.




    Opskrifter & råvarer
    Hjemmelavet hyldeblomstsaft

    Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

    Læs mere
    Forår
    Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

    Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

    Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Rabarberkompot

    Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

    Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Hummus med skvalderkål

    For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

    Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

    Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Grøn pesto

    I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

    Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Hjemmelavet hollandaisesauce

    Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

    Læs mere
    Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
    Nyhedsbrev
    Shopping Nyheder
    5 uundværlige køkkengadgets

    5 uundværlige køkkengadgets

    Riviera Maison barstol

    Riviera Maison barstol

    Køkkenrulleholder

    Køkkenrulleholder

    Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

    Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

    Nye Bøger
    Brødbogen - Annemette Voss

    Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

    Læs mere
    Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

    Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

    Læs mere
    Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

    Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

    Læs mere
    30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

    Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

    Læs mere
    ^