Brændekurv i sort læder fra Ørskov
Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo

Ud over at smage dejligt, så er rødbeden også en fin kilde til kalium og vitamin A.

Nye rødbeder
Redaktionen

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

De små rødbeder kan nydes friske i råkost og rødbede coleslaw, men kan også koges, bages i ovn, blive til rødbedesuppe eller rødbedejuice. Prøv også de nye rødbeder med denne opskrift på kogte rødbeder og rødbededip, udarbejdet af Christa Alstrup og bragt i hendes skønne, prisbelønnede kogebog Køkkenfryd, som vandt Gourmand World Cookbook Award i kategorien 'Best Easy Recipes Book'.

Rødbeder med rødbededip

2-4 personer

  • 1 rødbede (100-150 g.)
  • 100 g fetaost, gerne græsk fårefeta
  • Et par skefulde piskefløde

Tilberedning

  • Kog rødbeden i 20-30 minutter i vand, afkøl og pil den.
  • Hak rødbedekødet og blend det med smuldret fetaost og så meget piskefløde, at du får en jævn creme. Brug den som dip til små, kogte rødbeder og server dem som tapas.
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kylling med rødbedecoleslaw

I denne opskrift indgår nye rødbeder, iform af en skøn rødbedecoleslaw, som lækkert tilbehør til fjerkræ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rødbede juice

Gennem de senere år har rødbeden hævet sig fra at være en tålt ingrediens i fadet med ovnstegte rodfrugter til en regulær super-food. For rødbeden er sprængfyldt med god energi, rig på kulhydrater og fibre samt jern, C-vitamin og B-vitamin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza aubergine

En skøn og nem pizza med pesto, aubergine og solmodne tomater.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Nye Bøger
^