Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Minirugbrød med chokolade

Bag økologisk med den gratis opskriftsamling fra Økologisk Landsforening. Her får du opskriften på lækre minirugbrød.

Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:

  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 1 spsk honning
  • 3 tsk salt
  • 1½ spsk rapsolie
  • 25 g gær
  • 275 g stenformalet groft rugmel
  • 1 dl sesamfrø
  • Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
  • 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:

  • Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:

  • Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
  • Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
  • Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
  • Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
  • Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
  • Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.
  • Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes på ISSUU og er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fuldkorn

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvorfor er banankage mere populær end gulerodskage?

Med hele 424.000 søgninger var banankagen den mest søgte kageopskrift på arla.dk sidste år, og deres klassiske kageopskrift har faktisk bestridt førstepladsen siden 2014. Til gengæld er gulerodskagen, der tidligere lå nummer 3, fuldstændig røget ud af listen.
Dét kan jo ikke være rigtigt!...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Broccoli- & porretærte

Nem opskrift på den lækreste broccoli- & porretærte. Lige til frokostbordet såvel som den lette middagsanretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
^