Lasagne med grønt tvist

Lasagne med grønt tvist 

Ifølge magasinet Sæson, får mange af os ikke nok grønt, fordi vi mangler inspiration til nemme grønne retter. Her er opskriften på en skøn, grøn lasagne !

Der er mange argumenterer for, hvorfor grønne retter finder vej til spisebordet, men ifølge magasinet Sæson, så handler det blandt andet om, at man mangler inspiration og opskrifter på grøn mad. På hjemmesiden for magasinet Sæson finder du et væld af opskrifter til nem og hurtig grøn mad samt gode oplysninger om alle sæsonernes bedste råvarer. 
Besøg: Gratis magasinet Sæson >>

Lasagne med grønt tvist
Fra Sæson har vi her fornøjelsen af at bringe en super god opskrift på en let og lækker lasagne med masser af grønt.

Opskrift og styling Lone Kjær. Foto Anders Schønnemann

30 min + bagetid - 4 pers.

Vi tvister den klassiske lasagne, skruer ned for kødet, og op for både grøntsager og smag. Med nye legekammerater som tilbehør, puster vi lidt nyt liv i retten.

Kødsauce

  • 1 løg 
  • 1 rød chili
  • 2 gulerødder
  • 250 g champignon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g bacon
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 dl bouillon
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • 1 pose frossen helbladet spinat, 450 g


Bechamelsauce

  • 6 dl mælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • 100 g mozzarella
  • Salt og peber
  • 500 g tomater
  • 200 g fuldkornslasagneplader
  • 75 g reven mozzarella


Tilberedning

  • Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær gulerødder i små tern. Rens champignon og skær i skiver.
  • Varm halvdelen af olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, gulerødder og champignon uden at det tager farve. Tilsæt bacon og steg et øjeblik. Tag grøntsagerne af varmen.
  • Varm resten af olie og brun kødet godt. Tilsæt grøntsager, krydderier, tomatpure, bouillon og eddike og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Smag saucen til med salt og peber.
  • Optø spinaten, og vrid den fri for vand. Vend spinaten i kødsaucen.
  • Varm 5 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring og kog saucen i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost og smag saucen til med salt og peber.
  • Læg lagvis pastaplader, kødsauce, bechamel og tomater skåret i skiver i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag tomater. Drys med reven parmesanost.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 25 min. til lasagnen er gylden.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^