Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Nye plejende vinterfavoritter
Julekrans
Akvarel i drømmende farver
Lasagne med grønt tvist

Ifølge magasinet Sæson, får mange af os ikke nok grønt, fordi vi mangler inspiration til nemme grønne retter. Her er opskriften på en skøn, grøn lasagne !

Der er mange argumenterer for, hvorfor grønne retter finder vej til spisebordet, men ifølge magasinet Sæson, så handler det blandt andet om, at man mangler inspiration og opskrifter på grøn mad. På hjemmesiden for magasinet Sæson finder du et væld af opskrifter til nem og hurtig grøn mad samt gode oplysninger om alle sæsonernes bedste råvarer. 
Besøg: Gratis magasinet Sæson >>

Lasagne med grønt tvist
Fra Sæson har vi her fornøjelsen af at bringe en super god opskrift på en let og lækker lasagne med masser af grønt.

Opskrift og styling Lone Kjær. Foto Anders Schønnemann

30 min + bagetid - 4 pers.

Vi tvister den klassiske lasagne, skruer ned for kødet, og op for både grøntsager og smag. Med nye legekammerater som tilbehør, puster vi lidt nyt liv i retten.

Kødsauce

  • 1 løg 
  • 1 rød chili
  • 2 gulerødder
  • 250 g champignon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g bacon
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 dl bouillon
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • 1 pose frossen helbladet spinat, 450 g


Bechamelsauce

  • 6 dl mælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • 100 g mozzarella
  • Salt og peber
  • 500 g tomater
  • 200 g fuldkornslasagneplader
  • 75 g reven mozzarella


Tilberedning

  • Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær gulerødder i små tern. Rens champignon og skær i skiver.
  • Varm halvdelen af olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, gulerødder og champignon uden at det tager farve. Tilsæt bacon og steg et øjeblik. Tag grøntsagerne af varmen.
  • Varm resten af olie og brun kødet godt. Tilsæt grøntsager, krydderier, tomatpure, bouillon og eddike og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Smag saucen til med salt og peber.
  • Optø spinaten, og vrid den fri for vand. Vend spinaten i kødsaucen.
  • Varm 5 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring og kog saucen i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost og smag saucen til med salt og peber.
  • Læg lagvis pastaplader, kødsauce, bechamel og tomater skåret i skiver i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag tomater. Drys med reven parmesanost.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 25 min. til lasagnen er gylden.
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^