Kalendergaver
Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Gaveæske delikatesser
Langtidshævede havregrødsboller
Redaktionen

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

12-14 stk.

 

Ingredienser:

  • En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 2 dl laktosefri yoghurt naturel
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1,5 tsk. salt
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 250 g fuldkornsspeltmel
  • 20 g fiberHUSK®

Opskrift:

  1. Lav først havregrøden.
  2. Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
  3. Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
  4. Tilsæt sirup og salt.
  5. Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
  6. Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
  7. Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede tyttebær: Sådan tørrer du tyttebær

Sensommerens fine tyttebær er en delikatesse, der smager skønt i mange sammenhæng. Tyttebær er blandt andet velegnet til syltning og kompot som tilbehør til vildt eller fjerkræ. De små bær kan ganske vist spises rå, men de har en besk lidt smag, og fungerer derfor bedst, når de er tilberedt. ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tips og opskrift: Bærmarmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan laver man egentlig den bedste marmelade?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med chokolade og brombær

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rødvinsglas

Rødvinsglas

Skål - By Room

Skål - By Room

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
^