Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Lækkert grej til sommerens salater
annonce

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Fra Riviera Maison kommer det fine håndrivejern ’Just Say Cheese Cheese Grater’ (1), som består af rivejern og bakke i træ, så man praktisk og nemt kan rive osten ved middagsbordet. Den kugleformede olie- og eddikekande i glas fra Bloomingville (2) er ligeledes både praktisk og køn på spisebordet. Den stilfulde flaske har en lille indvendig kugleformet beholder til eddiken, som kan ses igennem den store beholder, også når den er fyldt med olie.

Salatbowls- og skåle

Fra den belgiske designvirksomhed SERAX kommer den antracitfarvede tang ’SERAX Tang Merci’ (3), som er perfekt som salatbestik og samtidig et flot match til deres stentøjsserie 'Meal x 3' (4), der rummer rustikke skåle i flere størrelser.

Stentøjsstellet ’Nordic Sand’ fra Broste Copenhagen (5), er ligeledes en serie med et smukt og rustikt udtryk. Serien rummer tallerkener, krus, kander og fade samt mindre bowls, som kan bruges til portion anretning af salaten, og rummelige skåle, når salaten serveres som tilbehør til en saftig bøf, grillet fisk eller kylling. 

Olie, eddike, kryddersalt, dressing, tapenade og pesto

Friske krydderurter, panderistede frø og nødder tilføjer, ligesom delikate dressinger, kryddersalt, tapenader og pesto, spændende og delikate smage til salaten. Prøv fx kryddersalt med tomat og basilikum eller grillet peberfrugt fra Le Cru (7), balsamico-, hindbær- eller mangoeddike fra Lie Gourmet (8), franske tapenader fra Délices Du Luberon Provence, mandeldressing fra Sindige Plantage, eller pesto med rucola og mandel og krydrede kikærter fra Nicolas Vahé. 

Opbevaring af grønne salater

Grønne salater er dejlige at have med på farten, både som frokost- og mellemmåltid. Opbevaring af salaten kan imidlertid være lidt af en udfordring, hvis man ikke har en rummelig og tæt beholder. Med ’Salad to go’ fra Sistema, får du en madkasse, der er særlig beregnet til salat. Kassen er inddelt i separate rum, så man har salaten for sig, ligesom fx salat topping i form af ristede nødder eller kerner, kan holde sig sprøde. Med ’Salad to go’ følger bestik inde i kassen samt separate rum til fx feta, kød eller fisk og til dressing.

Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asparges favoritter

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med viaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller - ganske enkelt - med blot lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Eller hvad med asparges viklet i røget bacon på havegrillen?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^