Kyllingetærte med rød karry og kokos

Kyllingetærte med rød karry og kokos 

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

”Jeg laver ofte en gryderet med denne basis. Den smager bare så godt, at jeg fik lyst til at lave en tilsvarende tærte!” skriver Gitte Værum Kristensen om inspirationen til denne skønne tærte brag i bogen 'Bag med Smag'.

Ingredienser til tærtedej 

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • ½ - 1 tsk salt
  • ½ dl vand

Ingredienser til fyld

  • 400 g kyllingebryst i sma terninger
  • 1 løg i terninger
  • 200 g grønne bønner
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • Salt og peber
  • Olie

Ingredienser til æggemasse

  • 2 æg
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk salt


Opskrift

  • Smørret smuldres i melet, og alt æltes hurtigt sammen. Hvis du bruger foodprocessor, puttes alle ingredienserne i skålen på én gang og køres ved højeste hastighed. Når dejen har samlet sig i en kugle, lægges den på en meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Kan rulles ud lige efter, at den er æltet sammen. Det er faktisk det nemmeste.
  • Den fladtrykte dej drysses med lidt mel, rulles og trykkes på samme tid – rul i forskellige retninger. Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen (28 cm i diameter) og trykkes forsigtig på plads. (Hvis du nu bare ikke kan enes med din kagerulle, kan du skære den kolde tærtedej i skiver, lægge dem tæt i tærteformen, trykke og presse skiverne sammen, så hele formen dækkes jævnt).
  • Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel i bunden, og også op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl en time, ellers vil gluten i melet bevirke, at dejen trækker sig sammen. Et rigtig godt resultat får man, hvis formen står med dejen i til dagen efter, men mindre kan også gøre det. Har man travlt og skal bruge dejen.
  • Forbag den forede tærteform ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i varmluft i 20 minutter.
  • Svits kyllingebrystet i olie på en stor pande. Efter et par minutter tilsættes grøntsagerne. Steg yderligere et par minutter og smag til med salt og peber. Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og bag tærten i ovnen. Nar æggemassen har sat sig, er tærten færdig.

Tip!
Tærtedejen er nem at håndtere og man kan med fordel udskifte en tredjedel af melet med durummel, det giver en dejlig sprød bund.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^