Kyllingetærte med rød karry og kokos

Kyllingetærte med rød karry og kokos 

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

”Jeg laver ofte en gryderet med denne basis. Den smager bare så godt, at jeg fik lyst til at lave en tilsvarende tærte!” skriver Gitte Værum Kristensen om inspirationen til denne skønne tærte brag i bogen 'Bag med Smag'.

Ingredienser til tærtedej 

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • ½ - 1 tsk salt
  • ½ dl vand

Ingredienser til fyld

  • 400 g kyllingebryst i sma terninger
  • 1 løg i terninger
  • 200 g grønne bønner
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • Salt og peber
  • Olie

Ingredienser til æggemasse

  • 2 æg
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk salt


Opskrift

  • Smørret smuldres i melet, og alt æltes hurtigt sammen. Hvis du bruger foodprocessor, puttes alle ingredienserne i skålen på én gang og køres ved højeste hastighed. Når dejen har samlet sig i en kugle, lægges den på en meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Kan rulles ud lige efter, at den er æltet sammen. Det er faktisk det nemmeste.
  • Den fladtrykte dej drysses med lidt mel, rulles og trykkes på samme tid – rul i forskellige retninger. Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen (28 cm i diameter) og trykkes forsigtig på plads. (Hvis du nu bare ikke kan enes med din kagerulle, kan du skære den kolde tærtedej i skiver, lægge dem tæt i tærteformen, trykke og presse skiverne sammen, så hele formen dækkes jævnt).
  • Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel i bunden, og også op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl en time, ellers vil gluten i melet bevirke, at dejen trækker sig sammen. Et rigtig godt resultat får man, hvis formen står med dejen i til dagen efter, men mindre kan også gøre det. Har man travlt og skal bruge dejen.
  • Forbag den forede tærteform ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i varmluft i 20 minutter.
  • Svits kyllingebrystet i olie på en stor pande. Efter et par minutter tilsættes grøntsagerne. Steg yderligere et par minutter og smag til med salt og peber. Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og bag tærten i ovnen. Nar æggemassen har sat sig, er tærten færdig.

Tip!
Tærtedejen er nem at håndtere og man kan med fordel udskifte en tredjedel af melet med durummel, det giver en dejlig sprød bund.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^