Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Kyllingetærte med rød karry og kokos
Redaktionen

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

”Jeg laver ofte en gryderet med denne basis. Den smager bare så godt, at jeg fik lyst til at lave en tilsvarende tærte!” skriver Gitte Værum Kristensen om inspirationen til denne skønne tærte brag i bogen 'Bag med Smag'.

Ingredienser til tærtedej 

 • 250 g mel
 • 125 g smør
 • ½ - 1 tsk salt
 • ½ dl vand

Ingredienser til fyld

 • 400 g kyllingebryst i sma terninger
 • 1 løg i terninger
 • 200 g grønne bønner
 • 1 rød peberfrugt i strimler
 • Salt og peber
 • Olie

Ingredienser til æggemasse

 • 2 æg
 • 3 dl kokosmælk
 • 1 spsk rød karrypasta
 • 1 tsk salt


Opskrift

 • Smørret smuldres i melet, og alt æltes hurtigt sammen. Hvis du bruger foodprocessor, puttes alle ingredienserne i skålen på én gang og køres ved højeste hastighed. Når dejen har samlet sig i en kugle, lægges den på en meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Kan rulles ud lige efter, at den er æltet sammen. Det er faktisk det nemmeste.
 • Den fladtrykte dej drysses med lidt mel, rulles og trykkes på samme tid – rul i forskellige retninger. Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen (28 cm i diameter) og trykkes forsigtig på plads. (Hvis du nu bare ikke kan enes med din kagerulle, kan du skære den kolde tærtedej i skiver, lægge dem tæt i tærteformen, trykke og presse skiverne sammen, så hele formen dækkes jævnt).
 • Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel i bunden, og også op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl en time, ellers vil gluten i melet bevirke, at dejen trækker sig sammen. Et rigtig godt resultat får man, hvis formen står med dejen i til dagen efter, men mindre kan også gøre det. Har man travlt og skal bruge dejen.
 • Forbag den forede tærteform ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i varmluft i 20 minutter.
 • Svits kyllingebrystet i olie på en stor pande. Efter et par minutter tilsættes grøntsagerne. Steg yderligere et par minutter og smag til med salt og peber. Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og bag tærten i ovnen. Nar æggemassen har sat sig, er tærten færdig.

Tip!
Tærtedejen er nem at håndtere og man kan med fordel udskifte en tredjedel af melet med durummel, det giver en dejlig sprød bund.

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^