Kylling og marrokansk gulerodssalat

Kylling og marrokansk gulerodssalat

Kylling og marrokansk gulerodssalat 

Kylling i yoghurt med Marokkansk gulerodssalat og bulgur. Denne ret er nem, men tager min. 6 timer til marineringer – det er umagen værd !

Guleroden
400g reven gulerod,
2 tsk olie,
1 finthakket løg,
1 fed presset hvidløg,
1 tsk honning,
salt, evt. lidt chilipulver efter smag ( kan udelades),
1-2 spsk citronsaft,
evt. ½ spsk stødt koriander

Kog/damp gulerødderne i et par dl vand i 2-4 min. alt efter hvor møre de foretrækkes. På en pande sauteres løg og hvidløg i få min. til det får en glasklar farve. Tilsæt honningen, citron, chili og koriander og vend det rundt til honningen er smeltet. Vend det i gulerødderne og lad salaten trække i min. 6 timer.

Kyllingen
270g kylling uden skind (gerne overlår med ben, der giver kraft til saucen),
5 dl skummetmælksyoghurt,
2 fed presset hvidløg,
saft fra ½ citron,
1 spsk stødt koriander,
evt. lidt chilipulver efter smag,
salt,
1 tsk olie,
1 spsk maizenamel,
100g spinat skyllet og finthakket.

Yoghurten krydres med koriander, salt, hvidløg og lime/ citron. Kyllingen lægges i yoghurten og marinerer her i min. 6 timer. Skrab herefter yoghurten af kyllingen – gem al yoghurten. Brun kyllingen i olien. Bland maizenamelet i yoghurtblandingen derefter spinaten og hæld det over kyllingen, lad retten simre i ½ time med låg og ½ time uden låg så saucen koncentreres. Smag til med koriander, chili og salt. Maizenamelet både jævner og modvirker at saucen gryner – dog vil den gryne en smule.

Bulgur
70g bulgur koges efter anvisning på posen med salt.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^