Guleroden
400g reven gulerod,
2 tsk olie,
1 finthakket løg,
1 fed presset hvidløg,
1 tsk honning,
salt, evt. lidt chilipulver efter smag ( kan udelades),
1-2 spsk citronsaft,
evt. ½ spsk stødt koriander
Kog/damp gulerødderne i et par dl vand i 2-4 min. alt efter hvor møre de foretrækkes. På en pande sauteres løg og hvidløg i få min. til det får en glasklar farve. Tilsæt honningen, citron, chili og koriander og vend det rundt til honningen er smeltet. Vend det i gulerødderne og lad salaten trække i min. 6 timer.
Kyllingen
270g kylling uden skind (gerne overlår med ben, der giver kraft til saucen),
5 dl skummetmælksyoghurt,
2 fed presset hvidløg,
saft fra ½ citron,
1 spsk stødt koriander,
evt. lidt chilipulver efter smag,
salt,
1 tsk olie,
1 spsk maizenamel,
100g spinat skyllet og finthakket.
Yoghurten krydres med koriander, salt, hvidløg og lime/ citron. Kyllingen lægges i yoghurten og marinerer her i min. 6 timer. Skrab herefter yoghurten af kyllingen – gem al yoghurten. Brun kyllingen i olien. Bland maizenamelet i yoghurtblandingen derefter spinaten og hæld det over kyllingen, lad retten simre i ½ time med låg og ½ time uden låg så saucen koncentreres. Smag til med koriander, chili og salt. Maizenamelet både jævner og modvirker at saucen gryner – dog vil den gryne en smule.
Bulgur
70g bulgur koges efter anvisning på posen med salt.