Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde

Med den nye, inspirerende bog 'Slikkepinde' skrevet af Charlotte Nørgaard, kan du trygt kaste dig ud i den sjove og hyggelige kunst, at fremstille fine hjemmelavede slikkepinde.

Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde 

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Slikkepinde er cool

Måske har du aldrig hørt om 70´ernes store krimiserie, Kojak, med Telly Savalas i hovedrollen som den skallede kriminalkommissær, Theo Kojak. Gennem intet mindre end 125 episoder, fulgte man den dedikerede betjents utrættelige kamp mod byens kriminelle – og altid med en slikkepind i munden! Så selvom de fleste nok forbinder slikkepinde med søde barndomsminder, så ved alle, der har set Kojak, at slikkepinde også kan tilføje et cool touch til det personlige image.

Hjemmelavede slikkepinde er noget helt særligt

Begejstringen for slikkepinde, og især for den hjemmelavede slags, deler forfatteren til bogen ’Slikkepinde’, som udkommer, fra Forlaget Grønningen 1, i april. 

"At lave sine egne slikkepinde og spise dem bagefter er noget helt særligt!" skriver Charlotte Nørgaard begejstret i bogens forord. ”Og mange slikkepinde kan laves af de råvarer, du alligevel har stående i skabet, fx sukker og kakaopulver. Har du også lidt krymmel fra kagebagningen – og måske lidt chokolade – så er du allerede godt i gang med at kreere en sjov og lækker spise, som vil imponere.”

I bogen gennemgår hun minutiøst alt, hvad du har brug for at vide om fremstilling af slikkepinde. Fra en grundig gennemgang af sukkervarianter og deres egenskaber, kreative bolsjeforme og en komplet oversigt over hvilke køkkenredskaber der er brug for til fremstillingen, til spændende opskrifter på skønne slikkepinde i alverdens smagsvarianter, former og farver. Der er slikkepinde, der passer perfekt til kaffen, slikkepinde med jordbær og fløde til Valentins Dag, slikkepinde med passionsfrugt, blåbær, granatæble, hyldeblomst & lime, ananas, brombær, hindbær, mango & citron, lakrids & chili, saltkaramel, vanilje, grapefrugt, solbær, kakao, pebermynte, honning - og selvfølgelig også med tuttifruttismag.

Med den inspirerende bog, kan du trygt kaste dig ud i den sjove og hyggelige kunst, at fremstille fine hjemmelavede slikkepinde for enhver smag og til enhver lejlighed.

Titel: Slikkepinde
Forfatter: Charlotte Nørgaard & Sugar Pilots
Forlag: Forlaget Grønningen 1

Annonce: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^