Instruktørstol By LaForma
Hængekøje VENTURE DESIGN
Ildsted Eva Solo
Økologisk udendørs maling

Med den nye, inspirerende bog 'Slikkepinde' skrevet af Charlotte Nørgaard, kan du trygt kaste dig ud i den sjove og hyggelige kunst, at fremstille fine hjemmelavede slikkepinde.

Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde
Redaktionen

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Slikkepinde er cool

Måske har du aldrig hørt om 70´ernes store krimiserie, Kojak, med Telly Savalas i hovedrollen som den skallede kriminalkommissær, Theo Kojak. Gennem intet mindre end 125 episoder, fulgte man den dedikerede betjents utrættelige kamp mod byens kriminelle – og altid med en slikkepind i munden! Så selvom de fleste nok forbinder slikkepinde med søde barndomsminder, så ved alle, der har set Kojak, at slikkepinde også kan tilføje et cool touch til det personlige image.

Hjemmelavede slikkepinde er noget helt særligt

Begejstringen for slikkepinde, og især for den hjemmelavede slags, deler forfatteren til bogen ’Slikkepinde’, som udkommer, fra Forlaget Grønningen 1, i april. 

"At lave sine egne slikkepinde og spise dem bagefter er noget helt særligt!" skriver Charlotte Nørgaard begejstret i bogens forord. ”Og mange slikkepinde kan laves af de råvarer, du alligevel har stående i skabet, fx sukker og kakaopulver. Har du også lidt krymmel fra kagebagningen – og måske lidt chokolade – så er du allerede godt i gang med at kreere en sjov og lækker spise, som vil imponere.”

I bogen gennemgår hun minutiøst alt, hvad du har brug for at vide om fremstilling af slikkepinde. Fra en grundig gennemgang af sukkervarianter og deres egenskaber, kreative bolsjeforme og en komplet oversigt over hvilke køkkenredskaber der er brug for til fremstillingen, til spændende opskrifter på skønne slikkepinde i alverdens smagsvarianter, former og farver. Der er slikkepinde, der passer perfekt til kaffen, slikkepinde med jordbær og fløde til Valentins Dag, slikkepinde med passionsfrugt, blåbær, granatæble, hyldeblomst & lime, ananas, brombær, hindbær, mango & citron, lakrids & chili, saltkaramel, vanilje, grapefrugt, solbær, kakao, pebermynte, honning - og selvfølgelig også med tuttifruttismag.

Med den inspirerende bog, kan du trygt kaste dig ud i den sjove og hyggelige kunst, at fremstille fine hjemmelavede slikkepinde for enhver smag og til enhver lejlighed.

Titel: Slikkepinde
Forfatter: Charlotte Nørgaard & Sugar Pilots
Forlag: Forlaget Grønningen 1

Annonce: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Shopping Nyheder
Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^