Sommer pasteller
Ogawa Kazumaza
Sommerstel med David Austins roser
Tank top i bambus materiale
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter
Redaktionen

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Ingredienser

  • 800-1000 g hokkaidogræskar eller butternutsquash
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 400 g tomater
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk chiliflager
  • ca. 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk flagesalt og friskkværnet peber

Samt

Opskrift

  • Start med at lave kikærterne.
  • Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne og skær kødet ud i mindre tern.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele groft.
  • Svits dem i en smule olie i en gryde.
  • Tilsæt græskartern og halve tomater.
  • Svits det hele i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt spidskommen og chili og rør godt rundt.
  • Tilsæt bouillonen og lad det simre i ca. 30 minutter under låg.
  • Blend derefter suppen sammen med kokosmælk, til den er helt glat og ensartet i konsistensen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hak mynten, flæk granatæblet og bank kernerne ud med bagsiden af en grydeske.
  • Fordel suppen i fire skåle og top med sprøde kikærter, mynte og granatæblekerner.  

'Krydret' af Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til, hvordan man nemt med retter inspireret af det marokkanske køkken, kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere om 'Krydret'.

Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melonsymfoni

Melonernes fine gule, orange og grønne farver er hovedingrediensen i denne indbydende og friske sommersymfoni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Græsk salat med vandmelon

Den saftige vandmelon er skøn i salater. Fra Dorthe Studsgarth, forfatter til den skønne bog 'Sommerhus-kogebogen' bringer vi her opskriften på græsk melonsalat. Opskriften er en lækker, ny variation med vandmelon og persille - også selvom disse jo faktisk ikke hører til i en autentisk græsk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelonblaster

En iskold sommerklassiker med vandmelon og friske, søde sommerbær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^