AVIVIR Baobab
Betræk til IKEA sofa
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Simple Goods - Bæredygtig rengøring
Krydrede kødboller

En skøn ret, der dufter herligt og luner på en kølig dag.

KØDBOLLER

Ingredienser:

  • 300g oksehakket (10%) 
  • 1 lille reven løg 
  • 2 mindre fint revne gulerødder 
  • 1 presset hvidløg 
  • 1 tsk finthakket/-reven ingefær
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Bland alle ingredienser og form farsen til små kødboller. Steges ved mellemvarme til de føles let hårde – eller efter behag.

COUSCOUS MED RISTEDE CHAMPIGNON

Ingredienser:

  • 1 stort finthakket løg, 
  • 1 bakke med champignon (250g) 
  • 1 spsk olie
  • 1 presset fed hvidløg 
  • 1 stor meget finthakket gulerod 
  • 70g couscous
  • salt og peber fra kværn

Sådan gør du:

  • Sauter champignon i olien til de begynder at tage farve, tilsæt løget til det bliver glasklart og så hvidløget. Hæld couscoussen og gulerødderne ved og vend rundt. Dernæst tilsættes ca. 1-1½ dl vand/ fond. Lad det simre i 5-10 min. Rør jævnligt rundt. Smag til.


SALAT

  • Salat i passende mængde skyllet og godt afdryppet, 2 gulerødder skåret i julienne, radiser i strimler, dressing af 2 tsk citron, 1 spsk soja, 1 spsk miso, 1 lille fed presset hvidløg, 1 tsk sukker/ æblegele/ honning.
  • Anret salaten på et fad og pynt med radiser. Dryp med dressingen.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^