Krondyrmørbrad

Krondyrmørbrad

Krondyrmørbrad 

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat ...

Til 4 personer

Det skal du bruge ..:
∙ 500-600 g afpudset krondyrmørbrad
∙ 300 g rensede kantareller (eller markchampignon)
∙ 2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
∙ Becel til stegning
∙ ¼ renset selleri i små tern (eller andre rodfrugter)
∙ 3-4 gulerødder i små tern
∙ 6-8 skalotteløg
∙ Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
∙ Salt og peber

Til salaten ...:
∙ 3 mellemstore rødbeder
∙ 1 stort eller to små madæbler
∙ Lidt tørrede tranebær
∙ Olivenolie
∙ Vineddike eller citron efter smag
∙ Lidt sennep
∙ Evt. 1 tsk. honning
∙ Salt og peber

Sådan gør du ...:
∙ Rens krondyrmørbraden omhyggeligt for fedt og hinder, krydr med salt og peber og lad den hvile ved stuetemperatur, til du er klar til stegningen
∙ Rens kantarellserne forsigtigt for jord med en lille kniv og en børste, og skær det nederste af stokken. Undgå at rense i vand
∙ Hak 2-3 skalotteløg fint
∙ Kog rødbederne med skræl i ca. 10 min, så de stadig er faste. Køl dem helt af og fjern skrællen (du kan koge dem i forvejen)
∙ Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter efter smag) og skær dem i små tern
∙ Rens resten af skalotteløgene. Del dem evt. i halve, hvis de er store, og opbevar dem i en skål sammen med selleri og gulerødder i tern
∙ Skræl æblerne og fjern kernehuset.
∙ Riv rødbeder og æbler i tynde stimler på et mandolinjern (et alm. rivejern kan også gå an)
∙ Bland olie, eddike, sennep og honning og smag til med salt og peber. Vend æbler, tørrede tranebær og rødbeder i dressingen – og opbevar salaten i køleskabet
∙ Rist selleri, gulerødderover og skalotteløg ved høj varme, så de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber og lidt frisk timian
∙ Steg hele krondyrmørbraden i Becel på en meget varm pande et par minutter på alle fire sider og lad den hvile i ca. 10 minutter. Den skal være rød i midten for ikke at blive tør
∙ Svits de hakkede skalotteløg i lidt Becel på en varm pande til løgene bliver klare, tilsæt de rensede kantareller og svits dem kort. Krydr med salt og peber. Herefter tilsætter du ca. 2½ dl Milda Cremefine (7 % eller 15 % efter eget valg) og et lille nip sukker og lader sovsen koge ind, til den bliver cremet
∙ Skær krondyrmørbraden ud i tynde skiver og anret alt tilbehøret på varme tallerkener

Velbekomme!

Bonustip ...:
Du kan naturligvis vælge andre grøntsager til din krondyrmørbrad efter årstiden og gæsternes smag.

Hvis du vil droppe kantarellerne, kan du fx lave en lækker sovs ved at koge stegepanden af med lidt portvin og tilsætte Milda Cremefine, lidt salt og peber og evt. en spsk. ribsgele.



Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^