Krondyrmørbrad

Krondyrmørbrad

Krondyrmørbrad 

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat ...

Til 4 personer

Det skal du bruge ..:
∙ 500-600 g afpudset krondyrmørbrad
∙ 300 g rensede kantareller (eller markchampignon)
∙ 2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
∙ Becel til stegning
∙ ¼ renset selleri i små tern (eller andre rodfrugter)
∙ 3-4 gulerødder i små tern
∙ 6-8 skalotteløg
∙ Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
∙ Salt og peber

Til salaten ...:
∙ 3 mellemstore rødbeder
∙ 1 stort eller to små madæbler
∙ Lidt tørrede tranebær
∙ Olivenolie
∙ Vineddike eller citron efter smag
∙ Lidt sennep
∙ Evt. 1 tsk. honning
∙ Salt og peber

Sådan gør du ...:
∙ Rens krondyrmørbraden omhyggeligt for fedt og hinder, krydr med salt og peber og lad den hvile ved stuetemperatur, til du er klar til stegningen
∙ Rens kantarellserne forsigtigt for jord med en lille kniv og en børste, og skær det nederste af stokken. Undgå at rense i vand
∙ Hak 2-3 skalotteløg fint
∙ Kog rødbederne med skræl i ca. 10 min, så de stadig er faste. Køl dem helt af og fjern skrællen (du kan koge dem i forvejen)
∙ Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter efter smag) og skær dem i små tern
∙ Rens resten af skalotteløgene. Del dem evt. i halve, hvis de er store, og opbevar dem i en skål sammen med selleri og gulerødder i tern
∙ Skræl æblerne og fjern kernehuset.
∙ Riv rødbeder og æbler i tynde stimler på et mandolinjern (et alm. rivejern kan også gå an)
∙ Bland olie, eddike, sennep og honning og smag til med salt og peber. Vend æbler, tørrede tranebær og rødbeder i dressingen – og opbevar salaten i køleskabet
∙ Rist selleri, gulerødderover og skalotteløg ved høj varme, så de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber og lidt frisk timian
∙ Steg hele krondyrmørbraden i Becel på en meget varm pande et par minutter på alle fire sider og lad den hvile i ca. 10 minutter. Den skal være rød i midten for ikke at blive tør
∙ Svits de hakkede skalotteløg i lidt Becel på en varm pande til løgene bliver klare, tilsæt de rensede kantareller og svits dem kort. Krydr med salt og peber. Herefter tilsætter du ca. 2½ dl Milda Cremefine (7 % eller 15 % efter eget valg) og et lille nip sukker og lader sovsen koge ind, til den bliver cremet
∙ Skær krondyrmørbraden ud i tynde skiver og anret alt tilbehøret på varme tallerkener

Velbekomme!

Bonustip ...:
Du kan naturligvis vælge andre grøntsager til din krondyrmørbrad efter årstiden og gæsternes smag.

Hvis du vil droppe kantarellerne, kan du fx lave en lækker sovs ved at koge stegepanden af med lidt portvin og tilsætte Milda Cremefine, lidt salt og peber og evt. en spsk. ribsgele.



Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^