Spisestuestole hos BOBO
Godnat lydbøger
Legekøkken i træ
AVIVIR Baobab
Krebsegilde
Redaktionen

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet for at nyde det enkle, men smagfulde skaldyr – krebsen. Flere steder i Sydsverige, og blandt andet under Malmøfestivalen 2017, kan man opleve det store krebsegilde.

Men har du ikke mulighed for at tage over vandet, så kan man også begive sig i kast med at lave sit eget ’svenske’ krebsegilde på dansk jord. Her følger en nem og underholdende fremgangsmåde:



Sådan serveres krebs
Den bedste kvalitet af krebs finder man naturligvis hos fiskehandleren, men ellers kan dybfrosne krebs også sagtens gå. Der spises med hænderne, så gildet er perfekt at holde udendørs med store servietter. Til krebsene serveres der få ingredienser: Citron, dild, majonæse og brød. Dertil kan der, traditionen tro, skylles ned med pilsner- eller hvedeøl samt god brændevin. Typen af brændevin er efter behag, men skal det være rigtig svensk, kan man servere krydrede varianter med fx dild og enebær. En dansk Aalborg, går dog også fint.

Sådan tilberedes krebs
Put krebsene i letsaltet og kogende vand eventuelt med dild i. Lad dem koge i få minutter under låg. Tag dem dernæst af blusset, men lad dem stå yderli­gere fem minutter i kogevandet, herefter skal de afkøles og serveres kolde. Beregn 10-20 krebs pr. person. Anret på et fad med dild og citroner og servér. Indholdet af hale, kløer kan alt sammen spises.
Sidst men ikke mindst, krebsegildet handler ikke bare om at spise krebs, det handler også om at mødes med gode venner og familien. Så invitere dine bedste venner, kollegaer og/eller familien med hjem til en svensk tradition som flere og flere danskere får smag for. Husk også at Krebsgilde og snapsviser traditionen tro går klo i klo.

Kilde: VisitSweden

Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
^