Ingredienser:
- 300 g svinekotelet
- 2 spsk. olie
- 1 løg
- Oregano efter smag
- 4 dl vand/vin/fond
- Salt og kværnet peber
- 200 g courgette
- 1 stor gulerod
- 1 æble
- 2 løg
Sådan gør du:
- Varm olien på panden og brun koteletterne – der kan erstattes med samme mængde mager fisk eller 270 g mager okse eller kalv. Tag dem af.
- Skær løg, gulerod og courgette i strimler og sauter dem med oregano i olien et øjeblik på panden til de bliver glasklare i farven.
- Tilsæt så vand/fond/hvidvin og lad det koge godt sammen ved middel varme et par minutter.
- Læg courgette, løg, gulerødder i stave og æble i fine både i et ildfast fad sammen med koteletterne så de er dækkede af grøntsagerne.
- Krydr med salt og peber. Læg et låg på fadet og braiser i ovnen ved 175°C i ca. 20-30 min. Tag evt. låget af til sidst så væden koncentreres, eller hæld væden over i en gryde og lad den koge ind – hæld den derefter over retten.
- Server kartoffel og hvidløgssmør til.