Koldhævet hvedebrød

Koldhævet hvedebrød 

Fra Claus Meyers bagebog 'Meyers Bageri' bringer vi her opskriften på koldhævet hvedebrød. Et rigtig dejligt hverdagshvedebrød med skøn smag, lækker krumme og god holdbarhed. Koldhævningen gør hele forskellen i forhold til et brød af samme ingredienser hævet med mere gær.

Ingredienser

  • 8 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 dl surdej
  • 30 g havsalt
  • 200 g grahamsmel
  • 1 kg hvedemel

Sådan gør du ...
Dag 1: Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt surdej, salt, grahamsmel og hvedemel, og ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine tager det ca. 10 minutter (4 minutter ved lav hastighed og 6 minutter ved fuld hastighed), til dejen er færdigæltet og slipper skålens kanter. Hvis du håndælter dejen på køkkenbordet, tager det ca. 12-15 minutter. Kom dejen i en plastikskål smurt med koldpresset rapsolie, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 3 dele, som slås op og formes til brød. Lad brødene hæve lunt og tildækket på køkkenbordet et par timer.
Sæt en bagesten i ovnen, og varm ovnen op til 250 grader. Regn med et kvarter længere en ovnens normale opvarmningstid. Skub forsigtigt brødene ind på den brandvarme bagesten i ovnen - brug en bagespade. Bag brødene i ca. 20-25 minutter, og afkøl dem på en bagerist.

  • Tip: Du kan erstatte surdejen med 1 dl yoghurt naturel.

Bag bedre med Claus Meyer
'Meyers Bageri' er skrevet til dig som ønsker at bage bedre brød, end du gjorde sidst og bedre brød end de fleste andre. I bogen introducerer Claus Meyer korn og meltyper, du muligvis ikke kender, men som ikke fås overalt. Samtidig forklarer han omhyggeligt, hvordan du kan variere og forbedre dine ælte-, hæve- og afbagningsmetoder, og hvad din indsats betyder for dit brød. 

"Mit inderste ønske er, at du oplever dit dejtrug blive til et steinwayflygel. Start med at læse det indledende afsnit, juster dine metoder, bag herefter så meget du kan, så lover jeg, at du hurtigt bliver en endnu bedre bager." skriver Claus Meyer, som har udviklet bogens opskrifter i samarbejde med Nicolai Halken Skytte, som er daglig chef for bageriet i Meyers Køkken og Deli.

Titel: Meyers Bageri
Forfatter: Claus Meyer & Nicolai Halken Skytte
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^