Udsalg Crocca.dk
Michael Kors ur - Darci Gold
Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring
Bering - True Aurora
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse
Redaktionen

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Kimchi er krydret fermenteret kinakål med en skøn, spicy, saltet og syrlig smag. Den kan, ligesom chilisovs, nydes i alverdens sammenhænge og tilføje umami til enhver asiatisk ret såvel som til din hotdog, til grillet kød og fjerkræ, i sandwichen og salaten.

Ifølge ernæringseksperter, så har kimchi, ligesom kombuca, kraut og andre fermenterede delikatesser, endda nogle sundhedsmæssige egenskaber i form af probiotika, som gavner bakteriebalancen i mave og tarm og fremmer fordøjelsen, ligesom kimchi også er kilde til vitaminer og mineraler.

Kimchi er nemt at fremstille, den er langtidsholdbar og således en dejlig delikatesse man kan have glæde af længe. Bemærk, at kinakålen skal ligge i lage i 12 timer før kimchien kan hældes på glas, og at kimchien herefter skal fermentere i en uges tid. Her bringer vi opskriften.

Ingredienser til kimchipasta

  • 4 spsk rismelsgrød
  • 50 g knust eller fintrevet hvidløg
  • 20 g chiliflager
  • 100 g paprika - eller rød chilipulver, hvis du vil have smæk på smagen
  • 1/2 dl æblemost
  • 50 g frisk, fintrevet ingefær
  • 1/4 dl fiskesauce
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sesamfrø

Ingredienser til kimchi

  • 1,5 g kinakål
  • 100 g salt
  • 12 dl vand
  • 450 g kinaradise
  • ½ pære
  • 3 – 4 stk forårsløg
  • 50 g kombu tang
  • Kimchipaste

Opskrift kimchipaste

  1. 1 spsk rismel røres op i 1 dl vand, varmes op og simre til den tykner. Når blandingen er kølet af, er resultatet 4 spsk rismelsgrød
  2. Hæld risgrøden i en skål, tilføj resten af kimchipaste ingredienserne og rør til du har en fin, jævn pasta

 

 

Kimchipaste
Kål i saltlage

 

Opskrift kimchi

  1. Tilbered saltlage af 100 g salt opløst i 12 dl kogende vand. Lad lagen køle af til stuetemperatur
  2. Tag bladene af kålstokken ét for ét, skyld dem grundigt og læg dem i en bunke i en stor skålHæld lagen over, og sørg for at kålbladene er helt dækket af lage. En tallerken eller skål kan evt. bruges til at presse bladende under lagen
  3. Læg et viskestykke over og lad kål og saltlage stå i 12 timer
  4. Hæld lagen fra kålhovedet og fjern overskydende salt ved at skylle kålbladene grundigt i et dørslag under rindende vand
  5. Skær kålbladene i 4 cm brede strimler
  6. Skræl og skyl kinaradiserne grundigt, og skær dem i tynde skiver/strimler
  7. Skær forårsløg i ringe
  8. Kom alle ingredienserne i en stor skål
  9. Nu skal kimchien masseres. For at undgå at blive brændt af chilien, bør du tage have gummihandsker på, hvorefter alle ingredienserne masseres sammen med kimchipastaen i 5 minutter.
  10. Hæld kimchien på skoldet patentglas. Pres det hele godt ned i glasset, så kinaradisse, forårsløg og kinakål er dækket af
  11. Luk glasset, og stil det til at fermentere
  12. Åben glasset dagligt for at udligne det tryk, der opstår i glasset som følge af fermenteringsprocessen
  13. Efter en uges tid ved stuetemperatur er kimchien klar. Her skal fermenteringen stoppes ved at blive sat i køleskabet for at undgå at kimchien bliver gæret
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschettas

Super let og lækker anretning, hvor sommerens solmodne tomater rigtig kommer til deres ret. Her får du opskriften på skønne Bruschettas Classico.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Wrap med røget laks og kålsalat

Fyld tortillaen med varmrøget laks og kålsalat, æbler, ristede mandler og friske krydderurter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Interdesign

Interdesign

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^