Bitz og Holms kikærtedeller med bayaldi

Bitz og Holms kikærtedeller med bayaldi 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi en opskrift inspireret af det tyrkiske køkken.

Ingredienser til kikærtedeller

  • 1 dåse kikærter – dræn for væske
  • 1 fed hvidløg – pil
  • 1 bundt persille – hak fint
  • 1 gulerod – skræl og skær i tern
  • 1 citron, saft
  • 1 friskt æg
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Kom kikærterne i en skål og blend med hvidløg, persille, gulerødder, citronsaft, rapsolie og æg.
  • Krydr med salt og peber.
  • Form kikærteblandingen til frikadeller med en ske. Hvis ’farsen’ ikke vil
  • hænge sammen, kan du tilsætte lidt mere rapsolie.
  • Sæt en pande med olivenolie på komfuret og varm op.
  • Steg dellerne på panden, til de er gyldne på begge sider.
  • Kom dellerne i et smurt ildfast fad.
  • Stil fadet i ovnen i ca. 10 minutter.

Ingredienser til Bayaldi

  • 1 dl basilikumpesto
  • 2 tomater – skær i 1 cm tykke skiver
  • 1 squash – skær i 1 cm tykke skiver
  • 1 aubergine – skær i 1 cm tykke skiver
  • 1 fed hvidløg – pil og hak
  • lidt olivenolie
  • 100 g parmesan – riv groft
  • 50 g græskarkerner – rist
  • ¼ bundt frisk basilikum – del i blade
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smør et ildfast fad med basilikumpesto i bunden.
  • Læg tomat-, squash- og aubergineskiver i fadet, så de overlapper hinanden.
  • Krydr med salt og peber, lidt hvidløg og olivenolie.
  • Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Drys med parmesan, græskarkerner og basilikum inden servering.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^