Bloomingville
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Bitz og Holms kikærtedeller med bayaldi

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi en opskrift inspireret af det tyrkiske køkken.

Ingredienser til kikærtedeller

  • 1 dåse kikærter – dræn for væske
  • 1 fed hvidløg – pil
  • 1 bundt persille – hak fint
  • 1 gulerod – skræl og skær i tern
  • 1 citron, saft
  • 1 friskt æg
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Kom kikærterne i en skål og blend med hvidløg, persille, gulerødder, citronsaft, rapsolie og æg.
  • Krydr med salt og peber.
  • Form kikærteblandingen til frikadeller med en ske. Hvis ’farsen’ ikke vil
  • hænge sammen, kan du tilsætte lidt mere rapsolie.
  • Sæt en pande med olivenolie på komfuret og varm op.
  • Steg dellerne på panden, til de er gyldne på begge sider.
  • Kom dellerne i et smurt ildfast fad.
  • Stil fadet i ovnen i ca. 10 minutter.

Ingredienser til Bayaldi

  • 1 dl basilikumpesto
  • 2 tomater – skær i 1 cm tykke skiver
  • 1 squash – skær i 1 cm tykke skiver
  • 1 aubergine – skær i 1 cm tykke skiver
  • 1 fed hvidløg – pil og hak
  • lidt olivenolie
  • 100 g parmesan – riv groft
  • 50 g græskarkerner – rist
  • ¼ bundt frisk basilikum – del i blade
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smør et ildfast fad med basilikumpesto i bunden.
  • Læg tomat-, squash- og aubergineskiver i fadet, så de overlapper hinanden.
  • Krydr med salt og peber, lidt hvidløg og olivenolie.
  • Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Drys med parmesan, græskarkerner og basilikum inden servering.
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade

Glad for yoghurt eller skyr med drys på toppen? Så skal du prøve denne opskrift på knasende sprød og super delikat mysli med råchokolade. Opskriften er udarbejdet af den populære svenske konditor, Elisabeth Johanssons, som blandt andet har skrevet de super inspirerende bøger 'Vild med chokolade' og...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Karamel popcorn

Byt HARIBO-posen ud med knasende lækre hjemmelavede karamelpopcorn. De er super nemme at fremstille, smager fantastisk og dufter så skønt, at tænderne løber i vand.

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Spisebordsstole

Spisebordsstole

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
^