Sommer pasteller
Zinkbaljer
Sommerstel med David Austins roser
Strandtaske Rice
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs
Redaktionen

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Til 2 personer

Ingredienser til kyllingelår:

  • 2 kyllingelår
  • 10 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Ingredienser til svampesovs:

  • 500 g svampe, fx champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • 6 kviste timian
  • 10 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Derudover:

  • 125 g grønne bønner
  • finthakket timian til drys

Tilberedning:

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Krydr kyllingelårene med salt og peber
  • Opvarm smør på en varm pande og brun kyllingelårene. Lad stegeskyen blive tilbage på panden
  • Læg kyllingelårene i et smurt ovnfast fad og sæt det i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter
  • Rengør svampene og skær dem i kvarter
  • Hak hvidløg fint
  • Opvarm smør i en gryde og svits de pressede hvidløg. Tilsæt svampene og brun dem
  • Kom bouillon, fløde og timian i og lad det koge op
  • Lad derefter sovsen simre i 5-10 minutter
  • Smag sovsen til med salt og peber
  • Kog de grønne bønner i letsaltet vand i et par minutter, og anret dem på tallerken sammen med kyllingelår og svampesovs
  • Drys friskhakket timian over retten inden servering

Energifordeling:

  • Kcal: 591
  • Kulhydrat: 9 g
  • Protein: 36 g
  • Fedt 45 g
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Boganmeldelse: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Interdesign

Interdesign

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^