Nye plejende vinterfavoritter
Julekrans
Gaveæske delikatesser
Gave til hundeejer
Katrine Klinkens opskrift på tagine med kalv, svesker og ristede mandler

I årets mørke, kolde måneder, hvor meget tid tilbringes inden døre, er det rart at samles om den gode mad. Fra Katrine Klinkens nye, dejlige kogebog 'Vintermad' bringer vi her opskriften på en rigtig, lækker simreret: 'Tagine med kalv, svesker og ristede mandler'.

Tagine * med kalv, svesker og ristede mandler

Ca. 10 personer

Ingredienser:

· 1 hvidløg
· 6 store løg
· 2½-3 kg kalveculotte eller kalvetykkam (ca. 3 x 3 cm)
· 1 dl olivenolie
· 2 tsk stødt kardemomme
· 3 tsk stødt kanel
· ca. ½ l vand
· ca. 3 g hel safran
· 2 tsk groft salt
· 1 flaske tør hvidvin
· 500 g svesker med sten
· 4 citroner
· friskkværnet peber

Drys:
· 200 g ristede, smuttede mandler og frisk koriander

Tilbehør:
· couscous eller brød

Sådan gør du:
· Pil hvidløgsfed og pil og skær løgene i både. Skær kødet ud i stykker på 3 x 3 cm. Steg kød, løgbåde og hvidløgsfed i olivenolie i en tagine* eller tykbundet gryde, til det er småstegt. Krydr med salt, kardemomme og kanel. Rør godt rundt.
· Tilsæt vand og lad retten småsimre i 20-30 minutter. Den kan også hældes i en bradepande eller et ovnfast fad og tilberedes i ovnen ved 175 grader.
· Mal safranen og salt til pulver i en morter. Lad safranen trække i hvidvin i 10-15 minutter. Tilsæt blandingen til retten sammen med svesker og lad den simre videre i ca. 30 minutter. Smag, om kødet er mørt og juster med salt og krydr med peber.
· Pres citronsaft hen over retten og drys med ristede mandler og frisk koriander.
· Server sammen med couscous.

* Tagine

Tagine er navnet på det lerfad, som retten tilberedes i. Fadet, som er fra det nordafrikanske køkken, har et kegleformet låg og 'skorsten'. Lerfadet kan sættes direkte på gasblus eller sættes i ovnen, hvis retten skal simre længe. Lågets 'skorsten' gør, at der sker en vis fordampning under tilberedning. Fordelen ved en tagine er, at maden koges/dampes længe, hvilket gør det færdige resultat særlig smagfuldt.
"Der kan bruges utrolig mange typer ingredienser, som blot blandes i taginen – evt. efter at de har været marineret natten over – og så mumser det hele skønt sammen til en højere enhed" forklarer Katrine Klinken. "Retterne kan fx være langtidssimrede krydrede og smagfulde stuvninger af kød, fisk eller grøntsager og søde frugter"
Som alternativ kan man godt lave retten til mange i en stor bradepande i ovnen eller i en stor gryde.

Vintermad - Gode retter til hverdag og gæster

Selleribøf med ost, oliven og perlespeltsalat, Gugotto med rodfrugter, Tortilla med jalapenos og chilikrydret hvidløgsmayonnaise, Caldo Verde grønkålssuppe med kartoffel og chorizo, Fish'N'Chips, Fiskegratin, Brændende Kærlighed med kartoffel-sellerimos og røget laks  .....

Med Katrine Klinkens ny, lækre kogebog 'Vintermad' får du forslag til alle dagens måltider – morgenmad, frokost og aftensmad. Sidstnævnte kan både være helt enkel og hurtig, uden at det bliver kedeligt, og den kan tage lidt længere tid på komfuret på de dage, hvor der er bedre tid.

Det er opskrifter på gode måltider i hverdagen, men her er også opskrifter på hyggelig og lækker mad til fester og årstidens højtider, jul og nytår. En bog fuld Katrine Klinkens allerbedste opskrifter på mad til vintersæsonen – mad, hun selv kan lide at tilberede, og som hun sætter stor pris på at nyde med sin familie og sine venner. 

Titel: Vintermad - Gode retter til hverdag og gæster
Forfatter: Katrine Klinken
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Kodanska glas

Kodanska glas

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^