Kartoffelbrød

Kartoffelbrød

Kartoffelbrød 

'Mission sund – 12 uger, 12 nye vaner' er Michelle Kristensens guide til, hvordan man får ændret uhensigtsmæssige livsstilsvaner. Fra bogen bringer vi her opskriften på det lækreste kartoffelbrød.

Søde kartoffelbrød

(Bagværk: 18 skiver)

Ingredienser

  • 1 stor sød kartoffel eller 2 små
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk. fiberHUSK
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl græskarkerner
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 2 dl mandelmel
  • 4-5 dl boghvedemel

Pynt

  • En håndfuld græskarkerner

Sådan gør du:

  • Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skræl kartoflen, skær den i mindre stykker, og kog dem i ca. 20 min., indtil de er så møre, at de slipper gaflen, når du prikker i dem. 
  • Lad kartoffelstykkerne køle af, og blend dem derefter til en cremet masse. 
  • Pisk vand, fiberHUSK, salt, chiafrø, græskarkerner, bagepulver og æg sammen. 
  • Tilsæt herefter kartoffel-cremen, og rør mandelmel og boghvedemel i blandingen. 
  • Dejen vil være lidt klistret, men man skal kunne forme et brød med fingrene. 
  • Bag det i ovnen i ca. 45 min.
  • Brødet kan evt. fryses

'Mission sund – 12 uger, 12 nye vaner' er den kendte ernæringsekspert Michelle Kristensens guide til, hvordan man får ændret uhensigtsmæssige livsstilsvaner. Bogen henvender sig til dem, der har brug for gode råd til at få styr på den søde tand, til den der savner energi og overskud i hverdagen, til der ikke får bevæget sig tilstrækkeligt og til den, der ikke får styr på vægten med slankekure.
Bogens råd og vejledning bygger på Michelle Kristensen erfaringer fra sit arbejde som ernæringsvejleder og på videnskabelige studier. Den er skrevet i let forståeligt og direkte sprog, hvilket gør arbejdet med at omsætte ideerne til handling lettere og mere lystbetonet.

Titel: Mission Sund
Forfatter: Michelle Kristensen
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Bestilling: Bestil bogen her >>

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^