Morgenkåbe B. Copenhagen
Børnelænestol Riviera Maison
Ogawa Kazumasa poster
Eden Outcast krystal stager
Kanelboller uden mælk
Redaktionen

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Ingredienser

Vand, havredrik eller sojamælk, æg, havregryn, gær, sukker, hvedemel, flydende becel, kardemomme, kanel, perlesukker og muffinforme.

Opskrift

  • Bland 3 dl. lunken vand, 1 dl. havredrik og 1 æg
  • Tilføj 2 dl. havregryn og lad grynene suge væde et øjeblik
  • Rør 50 g. gær og 2 spsk. sukker i dejen
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen, så alle ingredienserne samler sig til en lind dej

Tip:

Er din dej enten for klæg eller for hård, går det ud over hæveevnen. Derfor er det vigtigt, at få tilføjet den rette mængde mel, hvilke afhænger lidt af, hvor meget væde havregrynene har suget. Du kan tjekke om der er tilføjet tilstrækkelig mel ved at trykke en ren finger ned i dejen. Når dejen føles blød og slipper, så er den klar.

  • Drys mel på bordet og hæld dejen ud på bordet
  • Rul dejen ud med en kagerulle, vend dejen undervejs, så den rulles på begge sider
  • Rul til dejen er ca. ½ cm tyk
  • Drys kardemomme, kanel og sukker hen over hele det udrullede dej
  • Hæld og fordel lidt flydende Becel udover krydderier og sukker
  • Rul dejen sammen og skær den i skiver, og læg dejskiverne i muffinforme
  • Strø perlesukker over kanelbollerne og lad dem hæve i 20 minutter
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. et kvarter til de er gyldne
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Energidrik med kokos, kaffe, kakao og dadler

Denne skønne, hjemmelavede energidrik er oplagt, når man føler sig træt og mentalt udmattet. Indholdet af kaffe og kaffebønner gør den til et perfekt alternativ til en kop kaffe, der bare gør en sløv og sulten. Det friske kokosvand tilfører kroppen væske, valnødderne indeholder vigtige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums hjemmerørte remoulade

Denne hjemmelavede remoulade er prikken over i`et til frikadeller af såvel flæsk- som fiskefars, skinke, pariserbøf, smørrebrød og sandwich. Piccalilli, som Camilla Plum anvender i denne opskrift, er råsyltede grøntsager i sur/sød sennepssauce. Fås bla. hos Irma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsagerer, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Thaisalat med and

Har du andesteg tilovers, så kan den nydes i en skøn thaiinspireret salat med sprød rødkål og spidskål, lime, sesamfrø og friske koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: French Toast

Inden du smider halvkedeligt, tørt toastbrød i skraldespanden, så skal du måske lige overveje, hvorvidt du i stedet skal bruge det til French Toast - eller arme riddere, som vi kalder det herhjemme. Toastbrød vendt i æg og kardemomme og stegt på pande, er en dejlig start på dagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Glaseret medister med rødkålssalat

Har du rødkål og et stykke medister tilovers, så brug resterne på denne lækre ret, hvor syrligt, sødt, salt og krydderier forenes i en himmelsk mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Kartoffelkage

Har du kartoffelrester fra julemiddagen, så kan de forvandles til alletiders skønne, og lidt syndige, kartoffekage - en absolut fryd til den søde tand i juledagene.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
^