Walton Ford
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Kanelboller uden mælk
Redaktionen

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Ingredienser

Vand, havredrik eller sojamælk, æg, havregryn, gær, sukker, hvedemel, flydende becel, kardemomme, kanel, perlesukker og muffinforme.

Opskrift

  • Bland 3 dl. lunken vand, 1 dl. havredrik og 1 æg
  • Tilføj 2 dl. havregryn og lad grynene suge væde et øjeblik
  • Rør 50 g. gær og 2 spsk. sukker i dejen
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen, så alle ingredienserne samler sig til en lind dej

Tip:

Er din dej enten for klæg eller for hård, går det ud over hæveevnen. Derfor er det vigtigt, at få tilføjet den rette mængde mel, hvilke afhænger lidt af, hvor meget væde havregrynene har suget. Du kan tjekke om der er tilføjet tilstrækkelig mel ved at trykke en ren finger ned i dejen. Når dejen føles blød og slipper, så er den klar.

  • Drys mel på bordet og hæld dejen ud på bordet
  • Rul dejen ud med en kagerulle, vend dejen undervejs, så den rulles på begge sider
  • Rul til dejen er ca. ½ cm tyk
  • Drys kardemomme, kanel og sukker hen over hele det udrullede dej
  • Hæld og fordel lidt flydende Becel udover krydderier og sukker
  • Rul dejen sammen og skær den i skiver, og læg dejskiverne i muffinforme
  • Strø perlesukker over kanelbollerne og lad dem hæve i 20 minutter
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. et kvarter til de er gyldne
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kulørte kålhoveder

Kål er efterårets gode, grove grøntsag. Desværre ender de flotte fiberbomber ofte i de samme lidt kedelige retter. Men det behøver ikke være så svært at forvandle kålen til lækre, velsmagende retter. Muligheder er utallige med de mange slags kål: hvid-, rød-, spids-, savoj-, rosen-, grøn-, og den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
6 x varme, skønne drikke

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade

Glad for yoghurt eller skyr med drys på toppen? Så skal du prøve denne opskrift på knasende sprød og super delikat mysli med råchokolade. Opskriften er udarbejdet af den populære svenske konditor, Elisabeth Johanssons, som blandt andet har skrevet de super inspirerende bøger 'Vild med chokolade' og...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Karamel popcorn

Byt HARIBO-posen ud med knasende lækre hjemmelavede karamelpopcorn. De er super nemme at fremstille, smager fantastisk og dufter så skønt, at tænderne løber i vand.

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
^