Kalkun i chili-chokoladesauce

Kalkun i chili-chokoladesauce

Kalkun i chili-chokoladesauce 

Kalkun og chokolade .. Det lyder måske mærkeligt, men denne ret smager helt forrygende af dejlige krydderier, tomat og et touch af mørk chokolade, der runder smagen af. Og opskriften er enkelt: Lad kalkunkød simrer i stærk, krydret tomatsauce med sesamfrø, og server retten med quinua, salat og evt. chilisauce.

Opskriften er udviklet af mad-entreprenør og kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz, der er kendt som idé-kvinden bag Amokka-konceptet, ligesom hun er til stede i mange danske køkkener via bestsellere som  'Suveræne salater og brillante buffeter', 'Suverænt sundt' og 'Suveræne successer'.

I dag er Tina Scheftelowitz, sammen med sin mand Lasse Thielfoldt, bosat i Andalusien, hvor parret inviterer gæster på luksusophold og dejlige oplevelser i og omkring deres hus Casa Doña Angela, som ligger i bjergene i Frigiliana.

 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalkunoverlår, uden fedt og sener, i terninger på ca. 2 x 2 cm
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 200 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g sesamfrø 
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1-2 tsk cayennepeber 
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • ca. 1 dl vand
  • 30 g rosiner, 1 håndfuld
  • 25 g mørk chokolade


Quinua

  • 4 dl hel quinua
  • 7 dl vand
  • salt

 

Tilbehør

  • Salat af grøntsager efter eget valg
  • evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
  • Dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
  • salt
  • evt. chilisauce 


Opskrift gryderet: 

  • Brun kalkunkødet i en stegegryde i olie, krydr med salt.
  • Hak løg og hvidløg, som steges i olie i en gryde nogle minutter.
  • Tilsæt sesamfrø og krydderier og steg videre nogle minutter.
  • Tilsæt flåede tomater, vand, rosiner, chokolade og salt.
  • Kom kødet i og lad retten simre under låg i ca. ½ time til kødet er gennemstegt og mørt.
  • Rør undervejs og smag til.


Opskrift quinua: 

  • Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte.
  • Kog den i vandet i en gryde under låg ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt. 


Opskrift salat: 

  • Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen.
  • Vend grøntsager, dressing og lidt salt, smag til og drys evt. med mynte.

Server kalkunretten med varm quinua, salat og evt. chilisauce.

Tip:
Overlår bliver mest saftigt, men du kan også bruge kalkunbryst, så skal du brune kødet i terninger for sig, tage det op og lave saucen efter fremgangsmåden ovenfor. Tilsæt det brunede kød de sidste 10 minutter af kogetiden.
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.


 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^