Antal 18 stk.
Ingredienser til gærdej:
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- Ca. 500 g hvedemel
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 50 g sukker
- Ekstra hvedemel til udrulning
Ingredienser til remonce:
- 150 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 2 spsk kanel
- 1 spsk friskrevet ingefær
I øvrigt ...:
- 1 æg til pensling
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 100 g flormelis
Sådan tilbereder du gærdejen:
- Lun mælken og hæld den over i en dyb skål. Rør gæren ud heri.
- Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Kom de øvrige ingredienser i dejen og ælt den godt sammen, til den slipper skålen. Den skal være blød, fedtet, smidig og blank – og kun lige slippe håndfladerne. Dejen må under ingen omstændigheder blive hård og tør, så bliver resultatet ikke nær så godt.
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Sådan tilbereder du remoncen:
- Lav i mellemtiden remoncen. Pisk det bløde smør let og luftigt med farin og kanel. Rør fintrevet ingefær i blandingen.