Lysholdere til juledekorationer<BR>og adventskrans
Gave til hundeejer
Skoskab i stål
Akvarel i drømmende farver
Jordskok
Redaktionen

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Rund og nøddeagtig smag

Den lille jordskokke er karakteriseret ved en rund og nøddeagtig smag samt et knoldet ydre, som gør grøntsagen til noget helt specielt. Den er utrolig nem at tilberede og kan både bruges som tilbehør og hovedret. Skær for eksempel jordskokkerne midt over, bag dem i tre kvarter i ovnen og spis dem i stedet for kartofler. Du kan også hurtigt og nemt tilberede en lækker og mættende jordskoksuppe til en kold efterårsdag.

Nem og fiberrig
Foruden at være nem at have med at gøre, er jordskokken også en meget næringsrig rodfrugt. Den lille knold er nemlig sprængfyldt med kulhydratet inulin, og det har positive effekter på tarmfloraen. Samtidig er jordskokker rige på fibre, og de er derfor meget mættende og kan med fordel erstatte traditionelt tilbehør som kartofler eller pasta.

Tips

  • Jordskokken skal blot gøres ren med en børste, så er den klar til brug. 
  • Jordskokken er at finde i butikkerne fra primo august til midt i februar. 
  • Opbevar jordskokkerne på køl, det forlænger holdbarheden.

Opskrifter med jordskokker

 

Bagte jordskokker

  • Vask jordskokkerne og skær dem midt over.
  • Læg dem i et ildfast fad med lidt olie og krydr med salt og peber. 
  • Bag jordskokkerne i ovnen ved 200 grader i tre kvarter.
  • Spis de bagte jordskokker som tilbehør til al slags kød. 
  • Kartoffel, rødbede, persillerod og pastinak kan erstatte nogle af jordskokkerne. 


Jordskokkesuppe

  • Vask jordskokkerne og skær dem i store tern. 
  • Kog jordskokkerne møre med en bouillonterning. 
  • Blend suppen og smag til med salt, peber, muskatnød og mælk. 
  • Servér med groft brød og eventuelt en mørk ale. Det fremhæver den fantastiske smag.

Prøv også:



Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Servietring

Servietring

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Interdesign

Interdesign

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^