Glaspynt fra Bungalow
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
Godnat lydbøger
Legekøkken i træ
Jordskok
Redaktionen

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Rund og nøddeagtig smag

Den lille jordskokke er karakteriseret ved en rund og nøddeagtig smag samt et knoldet ydre, som gør grøntsagen til noget helt specielt. Den er utrolig nem at tilberede og kan både bruges som tilbehør og hovedret. Skær for eksempel jordskokkerne midt over, bag dem i tre kvarter i ovnen og spis dem i stedet for kartofler. Du kan også hurtigt og nemt tilberede en lækker og mættende jordskoksuppe til en kold efterårsdag.

Nem og fiberrig
Foruden at være nem at have med at gøre, er jordskokken også en meget næringsrig rodfrugt. Den lille knold er nemlig sprængfyldt med kulhydratet inulin, og det har positive effekter på tarmfloraen. Samtidig er jordskokker rige på fibre, og de er derfor meget mættende og kan med fordel erstatte traditionelt tilbehør som kartofler eller pasta.

Tips

  • Jordskokken skal blot gøres ren med en børste, så er den klar til brug. 
  • Jordskokken er at finde i butikkerne fra primo august til midt i februar. 
  • Opbevar jordskokkerne på køl, det forlænger holdbarheden.

Opskrifter med jordskokker

 

Bagte jordskokker

  • Vask jordskokkerne og skær dem midt over.
  • Læg dem i et ildfast fad med lidt olie og krydr med salt og peber. 
  • Bag jordskokkerne i ovnen ved 200 grader i tre kvarter.
  • Spis de bagte jordskokker som tilbehør til al slags kød. 
  • Kartoffel, rødbede, persillerod og pastinak kan erstatte nogle af jordskokkerne. 


Jordskokkesuppe

  • Vask jordskokkerne og skær dem i store tern. 
  • Kog jordskokkerne møre med en bouillonterning. 
  • Blend suppen og smag til med salt, peber, muskatnød og mælk. 
  • Servér med groft brød og eventuelt en mørk ale. Det fremhæver den fantastiske smag.

Prøv også:



Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
^