Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Jordbærtærter uden ovn
Redaktionen

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Opskriften er udviklet af forfatter og journalist Dorthe Studsgarth, og bragt i hendes dejlige kogebog:  'Sommerhuskogebogen - 200 opskrifter & 100% sommer!'. 

Jordbærtærter uden ovn

8-10 personer 

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk kaffe eller vand
  • 250 g grahamskiks (fx Digestive)
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
  • 1 spsk sukker
  • kornene af ½ vanillestang eller ½ tsk vanillepulver
  • 350 g jordbær
  • citronmelisse eller mynteblade
  • tærteform

Opskrift

Kagebunden kan laves dagen før eller om morgenen, men skal opbevares i køleskab.

  • Læg et stykke husholdningsfilm eller bagepapir i enten en rund tærteform på ca. 20 cm i diameter eller små muffinforme.
  • Klip husholdningsfilmen til, så der kun hænger lidt ud over kanten.
  • Hæld kaffe eller vand i en gryde og sæt den over ganske svag varme. Bræk chokoladen i stykker og lad den stå og smelte i væsken uden at røre for meget i den. Når chokoladen er smeltet, hældes den over i en skål og køler en smule af.
  • Knus kiksene groft ned i chokoladen med fingrene og hæld massen i formen.
  • Dyp en kniv eller ske i koldt vand, og brug den til at trykke bund og sider glatte. Siderne skal være ca. 4 cm i højden. Stil formen med bunden i køleskabet i en time, så chokolade og kiks kan størkne sammen.
  • Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i kvarte.
  • Pisk fløden sammen med flødeost og vanille til en let skummende og luftig creme.
  • Løft kagebunden ud af film/papir og over på et fad eller en tallerken.
  • Fordel cremen på tærtebunden og læg halvdelen af de friske bær i cremen.
  • Stil kagen tilbage i køleskabet og lad det hele sætte sig i mindst en halv time – jordbærrene vil være sunket ned, når man tager kagen/kagerne ud.
  • Pynt med resten af jordbærrene og bladene og servér straks.

Variation ...

  • Fløde og ost kan erstattes med kvark og fromage frais.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
^