Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Jordbær, fåreyoghurt og Oreo´s

Kombiner Oreo chokoladesmag med jordbær og vilde urter: skovmærke, rødknæ og skovsyre. En helt ny og eventyrlig lækker mundfuld.

4 personer

 

Du skal bruge:

  • 500 g danske jordbær
  • 100 g skovjordbær

Crumble

  • 10 Oreo-kiks

Jordbærsirup

  • 200 g jordbær
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 kvist skovmærke

Fåreyoghurtmousse

  • 2 dl fløde
  • 5 dl fåreyoghurt
  • 50 g flormelis

Fåreyoghurtsorbet

  • 325 g sukkersirup (halvt sukker og halvt vand kogt op og kølet ned)
  • 5 dl fåreyoghurt
  • 2 citroner

Sådan gør du:

  • Bland kold sukkersirup, fåreyoghurt og saft af to citroner sammen. Put sorbetblandingen i ismaskinen, og læg den derefter i fryseren.
  • Bland fem dl. fåreyoghurt med flormelis og pisk så fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummet med en dejskraber i den søde fåreyoghurt, og sæt det på køl.
  • Vask jordbærrene og de vilde urter.
  • Kog 200 gram af de danske jordbær i vand og sukker sammen med en kvist skovmærke i ca. 5 minutter. Sigt jordbærsaften over i en ny gryde, og gem den et lunt sted, til retten skal serveres.
  • Skrab fyldet ud af de to Oreo-kiks og knus dem til en crumble.
  • Anret det hele sammen, pynt med hyldeblomster, skovmærke, rødknæ, skovsyre, og overhæld desserten med jordbærsirup.

Opskriften er fra Rasmus Leck Fischer & Katja Dahlbergs inspirerende bog 'Ukrudt'.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
^