Sommer pasteller
Strandtaske Rice
Hængesofa Rivièra Maison
Store runde solbriller
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi Claus Holms opskrift, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Opskriften er fra kogenbogen 'Holms Mad' og er beregnet til 4 personer.

 

Hollandaise

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl hvidvin
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 1 laurbærblad
  • 4 æggeblommer
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 250 g smør
  • Salt
  • Evt. lidt hvid peber

Tilberedning:

  • Pil løg og hvidløg og skær løget i kvarter.
  • Kom løg, hvidløg, hvidvin, eddike og laurbærblad i en gryde. Lad det koge i 10-12 minutter og lad derefter essensen stå og trække i 20 minutter.
  • Bland æggeblommer og citronsaft i en gryde med lidt af essensen, her bestemmer du selv smagsstyrke, jo mere du kommer i, jo mere sur bliver den. Jeg bruger ½ dl essens.
  • Smelt smørret i en anden gryde.
  • Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne under konstant omrøring.
  • Pisk grundigt over lav varme.
  • Varm saucen op, indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
  • Smag til med salt og evt. peber.

Pocheret æg

Ingredienser

  • 4 store æg
  • 3 l vand
  • 5 dl eddike
  • 2 l koldt vand

Tilberedning

  • Slå æggene ud i hver sin skål.
  • Kom vand og eddike i en gryde. Kog op. Bring vandet i bevægelse og hæld forsigtigt ægget ned i vandet. Lad det pochere 3-4 minutter.
  • Pocher 1-2 æg ad gangen. Vandet må ikke koge, imens ægget pocherer.
  • Tag ægget op af vandet med en hulske, læg det øjeblikkeligt i iskoldt vand for at standse kogningen.

Hvide asparges

Ingredienser

  • 8 asparges
  • 200 g lakserogn
  • Karse til pynt
  • Frisésalat til pynt

Tilberedning

  • Skræl aspargesene fra top mod bund. Knæk de nederste 2 cm af bunden.
  • Gril aspargesene på en grillpande i 2-3 minutter ved høj varme.
  • Server med hollandaise, pocheret æg og pynt med rogn, karse og frisésalat.
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melonsymfoni

Melonernes fine gule, orange og grønne farver er hovedingrediensen i denne indbydende og friske sommersymfoni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Græsk salat med vandmelon

Den saftige vandmelon er skøn i salater. Fra Dorthe Studsgarth, forfatter til den skønne bog 'Sommerhus-kogebogen' bringer vi her opskriften på græsk melonsalat. Opskriften er en lækker, ny variation med vandmelon og persille - også selvom disse jo faktisk ikke hører til i en autentisk græsk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelonblaster

En iskold sommerklassiker med vandmelon og friske, søde sommerbær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Interdesign

Interdesign

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^