Instruktørstol By LaForma
Fletstol fra Rivièra Maison
Ildsted Eva Solo
Loungestol Sika Design
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi Claus Holms opskrift, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Opskriften er fra kogenbogen 'Holms Mad' og er beregnet til 4 personer.

 

Hollandaise

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl hvidvin
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 1 laurbærblad
  • 4 æggeblommer
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 250 g smør
  • Salt
  • Evt. lidt hvid peber

Tilberedning:

  • Pil løg og hvidløg og skær løget i kvarter.
  • Kom løg, hvidløg, hvidvin, eddike og laurbærblad i en gryde. Lad det koge i 10-12 minutter og lad derefter essensen stå og trække i 20 minutter.
  • Bland æggeblommer og citronsaft i en gryde med lidt af essensen, her bestemmer du selv smagsstyrke, jo mere du kommer i, jo mere sur bliver den. Jeg bruger ½ dl essens.
  • Smelt smørret i en anden gryde.
  • Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne under konstant omrøring.
  • Pisk grundigt over lav varme.
  • Varm saucen op, indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
  • Smag til med salt og evt. peber.

Pocheret æg

Ingredienser

  • 4 store æg
  • 3 l vand
  • 5 dl eddike
  • 2 l koldt vand

Tilberedning

  • Slå æggene ud i hver sin skål.
  • Kom vand og eddike i en gryde. Kog op. Bring vandet i bevægelse og hæld forsigtigt ægget ned i vandet. Lad det pochere 3-4 minutter.
  • Pocher 1-2 æg ad gangen. Vandet må ikke koge, imens ægget pocherer.
  • Tag ægget op af vandet med en hulske, læg det øjeblikkeligt i iskoldt vand for at standse kogningen.

Hvide asparges

Ingredienser

  • 8 asparges
  • 200 g lakserogn
  • Karse til pynt
  • Frisésalat til pynt

Tilberedning

  • Skræl aspargesene fra top mod bund. Knæk de nederste 2 cm af bunden.
  • Gril aspargesene på en grillpande i 2-3 minutter ved høj varme.
  • Server med hollandaise, pocheret æg og pynt med rogn, karse og frisésalat.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Skål - By Room

Skål - By Room

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^