Ingredienser
- 125 g asparges
- 4 dl. grøntsagsfond
- 1 suppevisk (frisk persille, laurber, timian og porretop/selleri bundet sammen)
- 1 ½ tsk. olie
- 3/4 spsk. mel
- ½ æggeblomme
- evt. fintsnittet forårsløg
Tilberedning
- Knæk aspargesenes tykke ende af. Prøv bare at brække aspargesen, og den knækker, der hvor den træede rodende begynder. Skræl asparges og skær dem i mindre stykker og tag aspargeshovederne fra.
- Kom aspargesskræl og -rodender i grøntsagsfonden og lad det koge i 10 minutter sammen med en suppevisk. Skum suppen af og til med en hulske under kogningen. Si suppen så skræl, rodender og suppevisk tages fra. Kom suppen tilbage i gryden.
- Kom aspargesstykkerne i suppen og kog dem ca. 15 minutter, tilsæt asparges-hovederne og kog yderligere 5 minutter. Tag aspargesstykkerne op med en hulske og læg dem til side.
- Varm olien op i en gryde og rør mel i, til det bliver glat. Tilsæt den kogende suppe fra aspargesene lidt efter lidt, mens der piskes med et piskeris. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 minutter.
- Pisk æggeblommen og hæld den i suppen. Tag suppen fra varmen. Kør suppen gennem en sigte. Kom asparges tilbage i suppen.
- Server suppen med fintsnittede forårsløg og evt. brushetta.