Lanterne fra Canett Furniture
Instruktørstol By LaForma
Hængekøje VENTURE DESIGN
Adezz - Bålfad og havepejs
Honningmelon
Redaktionen

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Den sødmefulde melon er også skøn i smoothies sammen med syrlige bær, i sorbet, i frugtsalater såvel som i den grønne salat. Men den milde smag og lette honningaroma bliver særlig delikat, når den nydes med røget eller saltet kød som fx parmaskinke, røget mørbrad eller bacon.  

Melon & citron sorbet                             

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 2 dl citronsaft (ca. 8 citroner)
  • 1 honningmelon
  • 4 æggehvider

Sådan gør du

  • Kog vand og opløs sukker heri
  • Pres citronerne og blend melonkødet sammen med citronsaften og det afkølede sukkervand
  • Lad massen fryse et par timer
  • Rør den massen igennem og vend stiftpiskede æggehvider i
  • Lad sorbeten fryse et par timer, hvorefter den er klar til servering

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Frikadeller

Nem opskriften på smagfulde frikadeller og rødbede-æblesalat. Husk, at frikadeller er super gode 'dagen derpå', fx på et stykke rugbrød. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord i forårsfarver og små forårsblomster, gør frokosten særlig stemningsfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. Endnu er frilandskartoflerne ikke klar, til gengæld har Coop nye, fynske drivhuskartofler på hylderne til 50 kroner for 200 gram.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Nye Bøger
^