Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas, for den sags skyld.

Hokkaidosuppe

Ingredienser:

  • 2 store løg i tern
  • 100 g kalkunbacon
  • 1 tsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • chili efter smag (kan udelades)
  • 7 dl vand eller god suppe
  • 300 g grofthakket hokkaido 
  • salt 
  • 2 tsk frisk timian 
  • 1 tsk sukker 
  • 2 spsk citronsaft 
  • bouillonterning - hvis der ikke bruges suppe/fond

Sådan gør du:

  • Sauter løg, bacon og hvidløg i olien sammen med chili og timian til løget bliver glasklart i farven. 
  • Skrællet hokkaido grovhakkes.
  • Tilsæt hokkaidokødet og sauter det i et minuts tid. 
  • Tilsæt vand/ suppe og lad suppen simre godt igennem. 
  • Blend suppen til sidst og smag til med salt, en anelse sukker og krydderier.

Suppen vinder meget i smagen, når der bruges en god suppe eller fond – eksempelvis fra en kogt kylling. Der er bacon som drys til suppen. Vi har valgt også at bruge bacon i selve suppen for at give en ekstra god og røget smag.

Drys af ristede porrer og kalkunbacon

Ingredienser:

  • 2 porrer 
  • 150 g kalkunbacon 
  • 1 spsk olie

Sådan gør du:

  • Skær porrer og bacon ud i tern og sauter det i olien til det gyldner. Bruges som drys på suppen.

Naanbrød

Ingredienser:

  • 300 g mel 
  • 1 tsk sukker 
  • ½ spsk bagepulver
  • ½ tsk salt 
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 tsk smeltet smør

Sådan gør du:

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen og dan en fordybning i midten.
  • Hæld ægget heri og rør det langsomt ud i melet.
  • Tilsæt så mælken og ælt dejen så den bliver glat og smidig.
  • Sæt den til at hvile i gerne 3 timer.
  • Fordel dejen i 6 kugler, der rulles flade.
  • Læg dem på bagepapir og pensel med smørret.
  • Bag den i 6 min. ved 275C. 
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^